Ди Мария си тръгва от шампиона ПСЖ, но подсилва Ювентус


Ди Мария си тръгва от шампиона ПСЖ, но подсилва Ювентус
Снимка: Getty Images

3694 0

През изминалата вечер ПСЖ завоюва рекордна десета титла на Франция, като това може би ще е последното отличие на Анхел Ди Мария с екипа на парижани. Изглежда почти сигурно аржентинецът ще напусне клуба през лятото като свободен агент, а по-рано през седмицата ви съобщихме и за моменталния интерес от страна на Бенфика към звездата.

Феновете на "орлите" може и да не видят през следващия сезон бившия си играч отново на "Ещадио да Луж", защото се появи още един заинтересован от оттеглилия се аржентински национал. Става въпрос за Ювентус, за който Gazzetta dello Sport разкри, че клубът вече проучва възможностите за привличане на Ди Мария като свободен агент.  "Старата госпожа" оценява неговата възраст, изискванията за заплата и физическо състояние.

Новите правила в Серия А също са сред причините Максимилиано Алегри да предпочете качествата и опита на аржентинеца, пред играч от калчото, който ще струва много по-скъпо на "бианконерите". 

Подобна сделка би станала възможна след като от "Парк де Пренс" отказват да подновят изтичащия договор на играча, който акостира през късното лято на 2015 г. Тогава за него бяха заплатени 44 милиона британски лири на Манчестър Юнайтед.

34-годишният футболист беше ключов играч от състава на Маурисио Почетино през кампанията, но за целия си период в Париж той също не успя да помогне за спечелването на Шампионска лига, което не се нрави на катарските собственици. 

Ето кои са причините за освобождаването на Ди Мария!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички