Ювентус се измъчи за успех срещу 10 от Сасуоло, Роналдо отново не пропусна да вкара


Ювентус се измъчи за успех срещу 10 от Сасуоло, Роналдо отново не пропусна да вкара
Снимка: Getty Images/Guliver

3990 0

Ювентус записа трета поредна победа в италианската Серия А, като този път сломи като домакин Сасуоло. Играчите на Андреа Пирло се измъчиха срещу своя противник и победиха с 3:1, като събраха 33 точки - със 7 по-малко от лидера Милан (но и мач по-малко).

"Бианконерите" останаха с човек повече на терена още в края на първото полувреме, когато Обианг влезе много грубо в глезена на Киеза и бе изгонен директно с червен картон. Втората част измина изцяло под натиска на Юве, но след като домакините поведоха в 51-ата минута, допуснаха да бъдат изравнени 8 минути по-късно. Все пак Рамзи отново направи резултата в полза на своя тим. В последните секунди пък Кристиано Роналдо също се записа сред голмайсторите.

През седмицата "старата госпожа" приема Дженоа в осминафинален двубой за Купата на Италия (13.01), а след седмица, на 17 януари, предстои голямото дерби срещу втория във временното класиране = Интер.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Демирал, Фработа, Бентанкур, Артур, Маккени, Киеза, Дибала, Роналдо

Сасуоло: Консигли, Кириякопулос, Ферари, Кирикеш, Мюлдюр, Локатели, Обианг, Дефрел, Джуричич, Траоре, Капуто

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

51' - 1:0! Юве сериозно натисна своя съперник още в първите минути на втората част и заслужено стигна до преднина в резултата, след като крайният бранител Данило засече топка в движение и отправи много мощен изстрел извън наказателното поле, който влетя в мрежата на гостите.

58' - 1:1! Изненадващо гостите успяха да изравнят резултата сравнително бързо. Неразбирателство и лошо позициониране в защитата на Ювентус и Дефрел овладя топка в наказателното поле на "бианконерите", след което стреля отблизо и не остави шансове на Шчесни.

Футболистите на Андреа Пирло продължиха да са по-активният отбор на терена, като създадоха две добри положения в следващите минути, като удар на Киеза дори се отклони във външната част на страничния стълб. Преди това пък Роналдо имаше претенции за дузпа, но съдията ги подмина.

82' - 2:1! 10-ина минути преди края на срещата Ювентус отново излезе напред в резултата. Фработа центрира успоредно на голлинията, а защитата на гостите подцени ситуацията и Рамзи атакува топката на втора греда, като засече топката и вкара.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус очаквано бе по-активният отбор през първата половина от полувремето, но така и не успя да стигне до 100%-ово голово положение. Гостите пък на няколко пъти показаха, че могат да комбинират отлично в предни позиции и че "бианконерите" трябва да внимават при контраатаките на противника.

До края на частта оборотите паднаха и на терена преобладаваха единоборствата и нарушенията. Едно от тях бе санкционирано с директен червен картон, след като Обианг влезе много грубо в глезена на Киеза. В една ситуация в последните секунди от полувремето пък Роналдо можеше да се разпише, но не му достигна скорост, за да настигне топка, минаваща успоредно на голлиянията, и да я засече в опразнената врата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След победата над първия във временното класиране на Серия А - Милан, Ювентус съкрати изоставането си спрямо него, но то все още е твърде сериозно. "Бианконерите" нямат право да губят точки, тъй като "росонерите" взеха своя двубой от кръга (победа с 2:0 над Торино).

Същевременно те посрещат отбора на Сасуоло, който прави страхотна кампания и всъщност е с едва 1 точка по-малко от Юве, макар и с мач повече. Победата е задължителна за шампиона, още повече, че само след седмица има пореден тежък сблъсък - срещу втория в класирането Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички