Стефано Пиоли похвалил играчите на Милан след загубата от Ювентус


Стефано Пиоли похвалил играчите на Милан след загубата от Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1160 0

Наставникът на Милан Стефано Пиоли казал на футболистите си да не съжаляват за нищо относно представянето си, независимо от първата загуба в Серия А от 304 дни насам срещу Ювентус. Италианският шампион спечели на „Джузепе Меаца“, слагайки край на серията от 27 мача без поражение за Пиоли и компания в Лигата, която стартира през март 2020.

Милан остана на върха в класирането, след като градският им съперник Интер отстъпи на Сампдория с 1:2 по-рано през деня, и Пиоли настоя, че е горд от тима си въпреки резултата. „Измина доста дълго време от последната ни загуба. Похвалих играчите, те го заслужаваха. Те не трябва да съжаляват за нищо след такъв мач, а да бъдат с горди вдигнати глави“, сподели той за Sky Italia.

Шансовете на „росонерите“ срещу италианския шампион понесоха удар по-рано в сряда, когато Анте Ребич и Раде Крунич тестваха положително за коронавирус, като по този начин играчите, които отсъстваха, скочиха на седем. „Седем е сериозна цифра, но не загубихме идентичността си. Индивидуалните епизоди и качеството на съперника направиха разликата. Тимът можеше да бъде уплашен, те знаеха, че двама играчи ще отсъстват тази вечер. Те играха без страх“, завърши Пиоли.

Победата изкачи състава на Андреа Пирло в топ 4 и на седем точки зад Милан, но с мач по-малко в сравнение с лидера. Пирло, който е в търсене на десета последователна шампионска титла в първия си сезон като мениджър, остана окуражен от това, което видя от играчите си.

„Не гледахме резултатите на останалите отбори над нас в класирането, бяхме фокусирани върху себе си. Тази вечер беше по-скоро за това да видим духа на един отбор, който иска да контролира играта – да дойдем на терена на лидера в класирането и да играем нашия футбол“, сподели Пирло.

Междувременно се появиха информации, че английският шампион Ливърпул проявява интерес към бранител на Ювентус (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички