Ювентус предлага трима за нападател на Арсенал


Ювентус предлага трима за нападател на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2191 0

Ювентус има желанието да вземе нападателя на Арсенал Александър Лаказет през това лято и са готови да предложат както пари, така и някой от своите играчи в замяна. Французинът не играе редовно след идването на Микел Артета в клуба, като има още две години от настоящия си договор с „артилеристите“.

Ръководството на Арсенал е съобщило на Артета, че той трябва сериозно да намали парите, отиващи за заплати за футболистите и Лаказет може и да бъде един от тези, които да бъдат „жертвани“, като се има предвид, че той е един от най-скъпоплатените в отбора със своите 180 хиляди паунда на седмица. Според ‘The Athletic’ Ювентус е готов да се възползва от ситуацията, като предложи един измежду Гонсало Игуаин, Дъглас Коста или Кристиан Ромеро в замяна за френския нападател. Италианският шампион се нуждае от нови свежи сили в атака, които да свалят част от напрежението върху Кристиано Роналдо и Пауло Дибала.

Размяна за Игуаин, който ще навърши 33 години през декември, изглежда малко вероятна, като се има предвид високите финансови изисквания на аржентинеца. Дъглас Коста е по-атрактивна опция, но Артета разполага с доста футболисти по крилата. Кристиан Ромеро е играчът, от когото Арсенал най-много би имал нужда. Той е само на 22 и играе като централен защитник, позиция, на която „артилеристите“ изпитват сериозни трудности. А ето кои други отбори искат Лаказет в редиците си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички