Ювентус педлага на Кристиано Роналдо да остане поне до 38-годишна възраст


Ювентус педлага на Кристиано Роналдо да остане поне до 38-годишна възраст
Снимка: Getty Images/Guliver

2333 0

Ръководството на италианския шампион Ювентус подготвя нов договор за суперзвездата на отбора Кристиано Роналдо, съобщава италианският вестник "Тутоспорт" на първа страница от днешния си брой. "Бианконерите" смятат да удължат договора на португалеца с още една година - до лятото на 2023-а, когато Роналдо ще е на 38 години.

Действащият контракт на Роналдо е с продължителност до лятото на 2022-а, но в Торино вече са убедени, че португалецът ще задържи добрата си игра и отвъд този период. Носителят на 5 "Златни топки" играе ключова роля в тима на Андреа Пирло, като в последния мач вкара два гола на Интер на "Джузепе Меаца" и спечели дербито за своя отбор.

В петък Роналдо ще навърши 36 години, но въпреки това не спира да бележи и асистира за "старата госпожа". Само през този сезон португалецът може да се похвали с 22 гола и 4 асистенции в 23 мача. И през тази кампания нападателят се бори за спечелването на "Златната обувка" в Серия А, а освен това мечтае да спечели Шампионска лига с Ювентус.

Наскоро Роналдо се превърна в голмайстор №1 в историята на футбола, задминавайки Йозеф Бицан. От чешката футболна асоциация обаче оспориха това, като твърдят, че Бицан има повече отбелязани попадения (подробности вижте тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички