Ювентус обърна Рома в трилър със 7 гола и изпусната дузпа (ВИДЕО)


Ювентус обърна Рома в трилър със 7 гола и изпусната дузпа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7265 0

Рома и Ювентус сътвориха истинско зрелище в дербито на 21-вия кръг от италианската Серия А. "Бианконерите" достигнаха до драматичен обрат, след като в началото на второто полувреме изоставаха с 1:3. С три попадения за 8 минути обаче Юве подчини съперника си и взе важни 3 точки.

Домакините поведоха в резултата в 11-ата минута, когато Тами Ейбрахам засече топката с глава след корнер. Ювентус изравни чрез Пауло Дибала в 18-ата минута.

В началото на втората част Рома вкара два бързи гола. В 48-ата минута удар на Мхитарян влезе във вратата след рикошет. В 52-ата Лоренцо Пелегрини изпълни перфектен пряк свободен удар и направи 3:1. В 69-ата появилият се като резерва Алваро Мората центрира към Локатели и халфът намали на 3:2. Само четири минути след това Деян Кулушевски изравни.

В 77-ата минута Матия де Шильо се възползва от грешката в защита на Рома и вкара трети гол за Ювентус в рамките на 7 минути. В 82-ата минута Ювентус остана с 10 души, след като Матайс де Лихт получи червен картон и реферът отсъди дузпа. Лоренцо Пелегрини обаче изпусна за Рома.

С победата торинци са пети в класирането с 38 точки. Рома остава с актив от 32. За Ювентус следва домакинство на Удинезе, докато Рома ще играе с Каляри.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Във втората минута МакКени изведе Дибала отдясно. Аржентинецът стреля, но ударът му беше прекалено слаб. След това римляните стигнаха до ъглов удар. Подаването на Верету беше лесно изчистено. Домакините бяха по-активни в началната фаза на срещата. Мхитарян стреля в 6-ата минута и изстрелът му беше блокиран. След това Крис Смолинг с глава беше близо до попадението. Шчесни улови топката.

Ювентус отвърна чрез опит на Федерико Киеза от далечно разстоение.

11' - 1:0! След изпълнение на ъглов удар Тами Ейбрахам се извиси над всички с глава и даде аванс на Рома.

Рома продължи да натиска и в 14-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Матайс де Лихт. Поради отскока на топката от собствения крак на защитника обаче такава не беше отсъдена. В 16-ата минута Кристанте отправи далечен изстрел, който беше спасен от Шчесни.

18' - 1:1! Де Шильо и Киеза комбинираха на левия фланг, като Дибала получи топката на границата на наказателното поле. Аржентинецът овладя топката и хладнокръвно я прати в мрежата!

В 23-ата минута Тами Ейбрахам се контузи при единоборство и трябваше да получи медицинска помощ. Елдор Шомуродов започна да загрява, но англичанинът остана на терена.

В 29-ата минута Мейтланд-Найлс опита атака отдясно, но пасът му към Мхитарян беше неточен. Минута след това Федерико Киеза получи травма. На негово място влезе Деян Кулушевски.

В 34-ата минута Дибала опита изстрел, който беше блокиран. Играта се накъса в следващите няколко минути, като и двата отбора започнаха да се дебнат за грешки.

В 41-ата минута Мхитарян опита да пробие в наказателното поле. Защитата на Юве се справи с паса на арменския плеймейкър. Две минути след това Дибала отново излезе на добра позиция и комбинира с МакКени. Вина разгада паса и отне топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 2:1! Мхитарян получи пас пред наказателното поле. Плеймейкърът опита прехвърлящ удар, който рикошира и топката падна зад Войчех Шчесни!

В 51-ата минута Пауло Дибала опита изстрел от пряк свободен удар. Топката се отби в стената и Рома подхвана контраатака. Впоследстив Де Лихт фаулира Ейбрахам и беше отсъден пряк свободен удар.

52' - 3:1! Лоренцо Пелегрини застана зад топката и не остави никакви шансове на защитата на Ювентус.

В следващите минути гостите се опитаха да спечелят преимущество в средата на терена. В 63-ата минута Артур и Алваро Мората замениха Мойс Кийн и Родриго Бентанкур. В 68-ата минута МакКени се опита  да изведе Кулушевски отдясно. Шведският национал не успя да стигне до топката и беше блокиран от Гиан.

69' - 3:2! Мората се промъкна отдясно и центрира точно на главата на Мануел Локатели. Италианският национал не сбърка и намали резултата.

73' - 3:3! В 73-ата минута Деян Кулушевски вкара гол. Съдията провери със системата VAR дали Алваро Мората е бил в засада по време на нападението. След проверката попадението беше зачетено!

77' - 3:4! Матия де Шильо се възползва от грешка в защитата на Рома и безпощадно извежда Ювентус до пълен обрат в мача!

В 82-ата минута Тами Ейбрахам се опита да стреля със задна ножица. Матайс де Лихт игра с ръка и получи втори жълт картон и съответно червен. Дузпа за Рома! Лоренцо Пелегрини застана зад топката и ударът му беше спасен от Шчесни! Джорджо Киелини влезе вместо Пауло Дибала.

В 89-ата минута Рома получи правото да изпълни фал. Абрахам обаче стреля в стената.

СЪСТАВИ

Рома: Патрисио, Ибанес, Смолинг, Мейтланд-Найлс, Кристанте, Пелергрини, Верету, Вина, Мхитарян, Феликс, Абрахам

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Ругани, Де Лихт, Де Шильо, Бентанкур, МакКени, Локатели, Дибала, Киеза, Кийн

ПРЕДИ МАЧА

Жозе Моуриньо няма да може да разчита на няколко от титулярите си. Наказани за срещата са Рик Карсдорп и Джанлука Манчини, докато за Купата на африканските нации са повикани Ебрима Дарбо и Амаду Диавара. Фузато е болен от коронавирус, а Леонардо Спинацола лекува контузия.

Масимилиано Алегри също има кадрови проблеми, като те са най-вече в защита. Левият бек Алекс Сандро и централният защитник Леонардо Бонучи имат травми, а Данило също не е възстановен от контузия. Аарън Рамзи е под въпрос, след като има мускулна контузия.

Рома все още няма загуба този сезон в Серия А в мачове, в които "римляните" са вкарвали първи гол. Подопечните на Жозе Моуриньо спечелиха 6 от тези двубоя и завършиха наравно в 1 случай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички