Ювентус наказа грешката на Рома и дръпна с категоричен аванс за Скудетото


Ювентус наказа грешката на Рома и дръпна с категоричен аванс за Скудетото

1293 0

Ювентус наказа грешката на Рома вчера и днес стигна до лесно 4:0 над Верона и след 19-ия кръг дръпна с 5 точки пред прекия си конкурент за титлата Рома.

Масимилиано Алегри най-накрая се реши да извади Фернандо Йоренто от стартовия си състав, като пусна Алваро Мората на негово място, който беше сред най-активните играчи на Ювентус и имаше дейно участие и в двата гола на своя тим.

В 3' испанският нападател проби пред наказателното поле и пусна за Погба, който на 25 метра фронтално от вратата прати снаряд, неуловим за Рафаел - 1:0.

Само 4 минути по-късно бившият нападател на Реал Мадрид проби отляво и центрира в наказателното поле към Погба. С технично движение френският халф насочи топката към Тевес, който разстреля вратаря на Верона за 2:0.

Така още в първите 10 минути шампионите решиха двубоя, като домакините свалиха интензитета в своята игра, а Андреа Пирло на два пъти пропусна да направи резултата класически с изстрели от пряк свободен удар.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха, като Ювентус доминираше изцяло. Така в 66' домакините стигнаха до трети гол, след като Киелини проби през центъра и пусна за Перейра, който със страхотен удар от 5 метра направи 3:0.

Само 8 минути по-късно Маркизио проби отдясно към центъра и пусна в наказателното поле за Тевес, който се освободи и от много малък ъгъл успя да промуши топката между краката на Рафаел - 4:0 за домакините.

Така Ювентус запази безпогрешния си актив срещу Верона в Серия А, записвайки 22-ата си победа (4 равенства, 0 загуби). В същото време отбора от едноименния град за пръв път в Серия А допуска 2 гола в първите 10 минути на двубоя.

С победата си Ювентус вече има 46 точки и стои убедително начело на Серия А. Верона е с 14-и с 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички