Ювентус мина през мъглата в Болоня и съзря топ 4 в далечината


Ювентус мина през мъглата в Болоня и съзря топ 4 в далечината
Снимка: Getty Images

1787 0

Италианският гранд Ювентус преодоля тежките атмосферни условия в Болоня и победи местния тим с 0:2 като гост в мач от 18-ия кръг в Серия А. В гъста мъгла Алваро Мората и Хуан Куадрадо успяха да се разпишат за "бианконерите", които вече съзират топ 4 в далечината.

След само шест минути игра Мората даде спокойствие на съотборниците си, реализирайки попадение във вратата на Болоня, като асистенцията дойде от Федерико Бернардески. В средата на полувремето Матиас Сванберг изпусна отлична възможност за Болоня, с която можеше да изравни резултата.

В средата на второто полувреме Никола Домингес от тима на домакините бе отказан от вратаря на Ювентус Войчех Шчесни, който спаси "зебрите". Няколко минути по-късно "старата госпожа" стигна до второ попадение чрез Хуан Куадрадо, който допълнително внесе спокойствие, че неговият тим ще вземе трите точки.

Болоня завърши срещата с по-голямо притежание на топката и с повече голови положения в мача, но това не промени факта, че тимът записа трета поредна загуба в Серия А. Домакините регистрираха осма загуба от началото на сезона, като заемат 10-о място с 24 пункта.

Ювентус пък се реваншира на своите фенове за равенството с Венеция в предходния кръг и се изкачи на шестото място с 31 пункта - на пет от четвъртия Наполи, който е и с мач по-малко. В следващия кръг "бианконерите" посрещат Каляри - мач, който е след само три дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички