Рома изненадващо "изяде" Аталанта в исторически мач за Серия А


Рома изненадващо "изяде" Аталанта в исторически мач за Серия А
Снимка: Getty Images

3296 0

Рома доближи топ 4 в италианската Серия А, след като изненадващо надделя над Аталанта, който дори участва в гонитбата с миланските грандове Интер и Милан за лидерската позиция. "Вълците" не просто победиха, но и разгромиха опонента си - 4:1.

След успеха те имат 31 точки и са на 5 от 4-ия Наполи, който е с мач по-малко. Аталанта пък остава на 3-та позиция с 37 пункта - 2 по-малко от "росонерите" (които са с мач пасив) и 6 по-малко от лидера Интер.

Всичко тръгна по великолепен начин за Жозе Моуриньо и компания, слд като резултатът в тяхна полза бе открит още преди да е изминала и минута игра. Тами Ейбрахам бе изведен и се справи с няколко противникови футболисти, преди да преодолее и вратаря и да открие резултата в 52-ата секунда. Това бе първи гол за Рома през първата минута игра от даден двубой от февруари 2018 година, когато Ченгиз Юндер се разписва след 43 секунди срещу Верона.

Това даде нужното спокойствие на "вълците", които демонстрираха убийствена успеваемост. Те имаха около два пъти по-малко опити за гол в срещата, но още в 27-ата минута вече водеха с 2:0 след попадение на Дзаниоло. Интригата бе върната от домакините в продължението на частта чрез Луис Муриел, който се появи като резерва още в 34-ата минута.

През второто полувреме надмощието на "богинята" при притежанието си остана и те отново имаха над 70%. В 68-ата минута стигнаха до гол чрез Сапата, но само за да видят как бива отменен заради засада от ВАР. На всичкото отгоре последваха още две попадения за гостите, които издебнаха своите шансове. Смолинг (72') и Ейбрахам (82') тотално обезкуражиха Аталанта.

След гола на Смолинг пък се записа историческо постижение за първенството - за първи път двама английски футболисти вкараха в един мач в Серия А - срещу един съперник дори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички