Несполучлив сезон, но скъп спомен: Пирло за това защо Кристиано Роналдо е №1


Несполучлив сезон, но скъп спомен: Пирло за това защо Кристиано Роналдо е №1
Снимка: Getty Images/Guliver

1742 0

Бившият мениджър на Ювентус - Андреа Пирло, не спря да хвали професионализма на Кристиано Роналдо на терена, като разкри и как самият португалец го е направил по-добър.

Пирло за Роналдо и престоя в Ювентус

Пирло ръководеше Роналдо в единствения му сезон начело на "бианконерите" през 2020/21. Португалецът отбеляза 36 гола в 44 мача в различни турнири, включително 29 пъти в лигата, спечелвайки приза "Златна обувка".

Въпреки това, Юве завърши едва четвърти на 13 точки зад шампиона Интер, а това сложи край и на деветгодишно царуване на торинци в Серия А. Пирло обаче има приятни спомени от времето си в Юве, особено с Роналдо.

"Да бъда треньор на Ювентус беше огромен опит за мен. Това бе кампания с млади момчета и нов отбор, не съжалявам за нищо. Работата ми с Роналдо бе страхотна, разбираш как можеш да станеш №1 в света. Той е уникален професионалист, щом стане дума за всеки един аспект от играта", сподели Пирло за "Radio TV Serie A".

Пирло напусна в края на сезона след една не толкова впечатляваща кампания. Това се оказа и последният за Роналдо в Ювентус, тъй като той реши да се завърне в Манчестър Юнайтед за сезон 2021/22.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Полузащитник, който е "по-талантлив от Роналдо" пред трансфер в Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички