Ювентус яхна върха в Серия А след успех в гостуване


Ювентус яхна върха в Серия А след успех в гостуване

783 0

Шампионът на Италия Ювентус си върна върха в класирането в Серия А, след като се наложи с 2:0 над четиринадесетия в таблицата Аталанта. "Бианконерите" дръпнаха с 3 точки на Наполи, който в 28-ия кръг победи Киево с 3:1.

Първото попадение "бианконерите" вкараха в 24-ата минута. Тогава Андреа Бардзали смълча трибуните на "Атлети Адзури Д'Италия".

В ситуацията след изпълнение на корнер Марио Манджукич засече и свали с глава към Бардзали, който от близко разстояние прати топката в мрежата на Спортиело. Интересното бе, че нападателят асистира на защитника за попадението.

Италианският гранд подпечата победата си в самия край на мача. В 86-ата минута Марио Лемина се възползва от нова асистенция на Манджукич и увеличи преднината на своя тим.

В ситуацията габонецът напредна през центъра, навърза няколко играчи на съперника и от дъгата отправи изстрел, след който топката спря в мрежата на вратаря на домакините - 2:0.

В този мач капитанът на "Старата госпожа" Джанлуиджи Буфон запази мрежата си суха отново и съхрани шансовете си да бие рекорда на легендата Себастиано Роси от 929 минути без допуснат гол. Остава му да опази вратата си в още два мача на шампионите.

След загубата Аталанта се смъкна с една позиция и вече е 15-и в Серия А с 30 точки в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички