Грешка в защитата провали Интер на "Ювентус Арена"


Грешка в защитата провали Интер на "Ювентус Арена"

993 0

Ювентус продължава серията си без поражение, след като "бианконерите" успяха да вземат трудно "дерби д'Италия" срещу Интер, печелейки с 2:0 пред своите фенове в Торино в мач от 27-ия кръг между двата отбора.

До победата се стигна след сериозни грешки в защитата на "нерадзурите", които провалиха тактиката на Роберто Манчини, който беше излязъл с идеята да "излъже" Масимилиано Алегри в опит да върне своя тим в борбата за титлата.

В началото на второто полувреме се стигна до центриране в наказателното поле на Интер, при което Д'Амброзио се опита да изчисти топката в корнер. Вместо това той я поднесе на Бонучи, който с мощно воле от малък ъгъл разстреля Ханданович и вкара ценния първи гол за шампионите.

Спорна дузпа ) в 84' за нарушение на Миранда срещу Алваро Мората, като отсъждането на рефера изненада дори домакините, но испанецът от бялата точка не пропусна да се разпише за 2:0. Последваха три впечатляващи намеси на Джанлуиджи Буфон, който запази резултата и 3-те точки в полза на Ювентус.

Така Ювентус продължи успешното си представяне в Серия А и записа 10-та „суха мрежа“ в последните си 11 мача от всички турнири, докато Интер отново се провали в опита си да направи добро впечатление във важен двубой.

Ювентус вече има 61 точки и продължава да бъде на първо място в класирането с 4 повече от Наполи, който в понеделник гостува на Фиорентина в другото дерби на кръга. Интер с 48 пункта остава на пета позиция, като вече изостава с 4 точки от 4-ия Фиорентина (с мач по-малко) и 5 по-малко от Рома, който в събота надви Емполи с 3:1 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички