Ювентус елиминира Дженоа и гледа към 1/4-финалите за Купата


Ювентус елиминира Дженоа и гледа към 1/4-финалите за Купата
Снимка: Gulliver/GettyImages

897 0

Отборът на Ювентус победи с 2:0 Дженоа в сблъсъка от 1/8-финалната фаза на своя “Алианц Стейдиъм” и продължават защитата на трофея си в Италия. Попаденията за торинци отбелязаха Пауло Дибала в 42' и Гонсало Игуаин в 76'. Като титуляр за Дженоа започна българинът Андрей Гълъбинов, който имаше няколко възможности за гол.

Италианският шампион бе по-добрият тим през първата част, който създаде и опасните положения. В 25' Дъглас Коща се озова очи в очи със стража на гостите, който показа много добър рефлекс и спаси удара му. В 31' Бернардески изпусна невероятен шанс. Той засече центриране в наказателното поле, но опитът му мина встрани от лявата греда. В 42' обаче Юве не сгреши. След страхотно отиграване на Маркизио, освободеният Дибала стреля от границата на наказателното поле, възползвайки се от това, че стражът не бе на голлинията, отбеляза за 1:0.

През втората част играта малко се изравни, като няколко добри положения имаше и пред Андрей Гълъбинов. Първо в 60' българинът излече очи в очи с Шчесни, но ударът му под напречната греда бе отразен. 4 минути по-късно отново Гълъбинов опита удар от ръба на наказателното поле, но топката премина вляво. Въпреки тези изяви в 76' Ювентус реши всичко в своя полза. Игуаин получи топката в наказателното поле и без никакви затруднения прати топката в долния ляв ъгъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички