Търси ли се нов собственик на Ювентус? Вече има и официален отговор


Търси ли се нов собственик на Ювентус? Вече има и официален отговор
Снимка: Getty Images

841 0

Компанията, която притежава Ювентус, Exor официално отхвърли слуховете за възможна продажба на Ювентус. По-рано "Il Giornale" съобщи, че собствениците на "бианконерите" търсят купувачи.

Не за първи път се стига до подобно изявление

Официалното изявление беше публикувано часове след информацията на изданието, което твърди, че изпълнителният директор на Exor Джон Елкан търси купувачи, които се интересуват от придобиването на мажоритарен дял от клуба за най-малко 1,5 милиарда евро.

"Хипотезата, изнесена от вестник относно продажбата на Ювентус, е напълно безпочвена", се пише в изявлението. Това не е първият път, когато от компанията отричат информацията за евентуална продажба на клуба. Същото се случи и миналия май, когато Reuters съобщи, че собствениците на "бианконерите" търсят потенциален миноритарен акционер.

Семейство Аниели управлява Ювентус от 100 години. Джон Елкан е племенник на легендарния президент на Бианконерите Джани Аниели, който остава начело от 1947 до 1954 г. Андреа Аниели, братовчедът на Джон, подаде оставка като президент на клуба през ноември 2022 г. след криминално и спортно разследване на финансите на Ювентус. А междувременно в клуба имат сериозни опасния, че Пол Погба отново има травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички