Трето поколение Малдини дебютира за Милан


Трето поколение Малдини дебютира за Милан
Снимка: Gulliver/GettyImages

5948 0

В днешното равенство на Милан срещу Верона дебют за „росонерите“ направи младият Даниел Малдини. 18-годишният футболист е син на легендата на клуба Паоло Малдини и внук на друго голямо име във футбола Чезаре Малдини. За разлика обаче от баща си и дядо си, които играеха като защитници, Даниел Малдини е атакуващ халф.

Младият футболист има сериозна задача с продължаването на традицията футболисти от семейство Малдини да носят екипа на Милан. Чезаре Малдини спечели 4 титли на Италия като играч на отбора, след което изкара два периода като треньор. Синът му Паоло пък държи рекорда за най-много мачове в Италианската Серия А (647), като е печелил първенството 7 пъти, като е триумфирал и 5 пъти в Шампионската лига. Друг от синовете на Паоло Малдини – Кристиан игра за юношеските формации на тима, но в момента се подвизава в долните дивизии на Италия.

А иначе в днешния двубой Давиде Фараони откри резултата за Верона, а Хакан Чалханоглу изравни за „росонерите“. Милан не успя да достигне до победата в двубоя и в момента заема 8-мото място в Серия А, на 7 точки от 4-тата позиция. А ето какъв изненадващ трансфер осъществиха "росонерите" в последния ден от трансферния прозорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички