Този Наполи стряска - "партенопеите" громиха в Торино и дръпнаха с 21 точки на Интер


Този Наполи стряска - "партенопеите" громиха в Торино и дръпнаха с 21 точки на Интер
Снимка: Getty Images

1433 0

Кандидат-шампионът на Италия Наполи постигна поредната си победа по пътя към целта. Възпитаниците на Лучано Спалети победиха Торино в 27-ия кръг на Серия А. Победата дойде лесно и беше убедителна - 4:0, като 2 от попаденията реализира головата машина на тима Виктор Осимен, а едно добави друга от звездите - Хвича Кварацхелия. Четвъртият гол беше дело на Танги Ндомбеле.

Има нещо още по-впечатляващо от резултата - това бе шеста поредна победа за "партенопеите" в гостуване, при това без допуснат гол.

Неаполитанци откриха в Торино рано - в 9-ата минута. Тогава Пьотр Желински от корнер прати топката на главата на Осимен, който от точката на дузпата намери левия ъгъл на вратата, пазена от Милинкович-Савич.

Торино имаше своя немалък шанс да изравни в 23', но Армалдо Санабриа нацели гредата. Тимът игра нелошо пред своята публика, но не успя да се възползва от ситуациите си.

Гостите дръпнаха в резултата в 35-ата минута, когато заради нарушение в наказателното поле на Карол Линети получиха 11-метров наказателен удар. Хвича Кварацхелия бе безпогрешен с изпълнението, макар да избра да бие в средата на вратата.

След почивката паднаха още 2 попадения - в 51' Осимен вкара втория си гол в срещата от много трудна позиция. Това се случи, след като Кварацхелия подаде с пета към Оливера, той пък достави топката на нигериеца. Въпреки че бе от почти невъзможен ъгъл, нападателят успя да се разпише с глава и да направи преднината на Наполи класическа. В 68' и Танги Ндомбеле даде своя приност към успеха, разписвайки се след асистенция на грузинската звезда на тима.

Така Наполи, макар и за няколко часа, дръпна на втория в класирането Интер с впечатляващите 21 точки на върха (71 срещу 50). Задачата на "нерадзурите" в този кръг не е никак лесна - домакинство на Ювентус. След този разгром "биковете" се свлякоха на 11-а позиция в подреждането в Серия А.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички