Голово шоу в Дерби дела Моле! Ювентус обърна Торино, Погба с повторен дебют за "бианконерите" (ВИДЕО+СНИМКИ)


Голово шоу в Дерби дела Моле! Ювентус обърна Торино, Погба с повторен дебют за "бианконерите" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

2389 0

Ювентус обърна с 4:2 Торино в градското дерби от 24-тия кръг на Серия А, превърнало се в истински голов екшън. Двата тима сътвориха зрелищен спектакъл на „Алианц Стейдиъм“, а двубоят помежду им е най-резултатният от 22 години насам.

С този успех Юве продължи победната си серия в шампионата, записвайки 4-та поредна победа в Калчото. „Старата госпожа“ изоставаше на два пъти в резултата, но стигна до впечатляващия обрат и триумфа в дербито с 4:2.

Ян Карамо(2) и Антонио Санабрия (43) извеждаха „биковете“ напред. С попадения на Хуан Куадрадо (16), Данило (45+1), Бремер (71) и Адриен Рабио (81), „бианконерите“ в крайна сметка спечелиха градското дерби.

Двубоят бе белязан и от завръщането в игра на Пол Погба. Французинът направи своя повторен официален дебют за Ювентус, след като се контузи още по време на лятната подготовка. Той влезе в игра в 69-ата минута.

С поредните 3 точки на сметката си Ювентус вече има 35 и зае седмото място във временното класиране. Торино е на 9-ата позиция с 31 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна двуостро. И двата отбора се втурнаха в атака още след първия съдийски сигнал.

ГОООЛ! „Биковете“ откриха резултата с гол от съблекалнята. Гостите изпълниха корнер, Алесандро Бонджорно отклони с глава към Ян Карамо, който отблизо вкара за 0:1.ВАР преразгледа ситуацията и потвърди попадението.

Video edited on Kapwing

Юве се хвърли да изравнява. В 13-ата минута Анхел ди Мария имаше възможност да стреля, но би много неточно над вратата.

ГОООЛ! Все пак „бианконерите“ се върнаха сравнително бързо в мача. Хуан Куадрадо изравни в 16-ата минута. Топката стигна до колумбиеца в пеналта, той шутира и след рикошет в защитник влетя в мрежата за 1:1.

Video edited on Kapwing

 

ГОООЛ! Торино отново излезе напред в 43-ата минута. Илич освободи отлично Арналдо Санабрия. Последният матира отблизо Шчесни за 1:2.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Юве отново изравни. В първата минута на добавеното време на първата част Данило вкара за 2:2. Той вкара с глава след корнер.

Video edited on Kapwing

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Дерби дела Моле продължи на високо темпо и след почивката. Първо пропуск за Торино направи Миранчук. В 50-ата минута Влахович тресна гредата. Малко след това сърбинът направи нов пропуск за Юве.

В 67-ата минута и Торино нямаше късмет. Карол Линети шутира от дъгата на пеналта, но кълбото разтресе напречната греда.

Пол Погба най-накрая се завърна в игра за Юве и направи своя повторен официален дебют за „Старата госпожа“. Той се появи на терена в 69-ата минута, заменяйки Баранечеа.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Юве стигна до пълен обрат в 71-ата минута. Бремер със страхотен изстрел глава след центриране на Киеза вкара на бившия си тим за 3:2.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Адриен Рабио направи 4:2 в 81-ата минута. Той връхлетя върху отскочила топка и я прати в мрежата. ВАР преразгледа дълго ситуацията, но в крайна сметка реферът Даниеле Кифи призна гола.

Video edited on Kapwing

До края не паднаха повече голове, а Юве спечели дербито след шеметния обрат и записа четвъртата си поредна победа в Серия А.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Сандро, Бремер,  Данило, Костич, Рабио, Баранечеа, Фаджоли,  Куадрадо,  Ди Мария, Влахович

Торино: Милинкович-Савич, Бонджорно, Шуурс, Джиджи,  Родригес, Илич,  Линети, Стефан Синго, Карамо, Миранчук,  Санабриа

ПРЕДИ МАЧА

Ювентус е на осмо място във временното класиране с актив от 32 точки. В последния си официален мач „бианконерите“ удариха с 3:0 като гост Нант и се класираха за 1/8-финалите за Лига Европа. В Серия А тимът на Макс Алегри е в поредица от 3 поредни победи.

Торино е на деветата позиция в шампионата на Италия. „Биковете“ са с 31 точки. В последния си мач те се издъниха срещу последния Кремонезе, завършвайки 2:2 като домакини.

В първото дерби на Торино победител излезе Ювентус. През есента „Старата госпожа“ победи с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички