Точно преди Шампионска лига: Ювентус бе надигран във важно дерби и не се утвърди в топ 4 на Серия А


Точно преди Шампионска лига: Ювентус бе надигран във важно дерби и не се утвърди в топ 4 на Серия А
Снимка: Getty Images

5147 0

Италианският гранд Ювентус намали оборотите след чудесната серия и не успя да победи в градското дерби срещу Торино. Нещо повече, "биковете" надиграха именития си съперник и повече трябва да съжаляват, че двубоят завърши при равенство 1:1. Така "бианконерите" пропуснаха да утвърдят още повече позицията си в топ 4 на Серия А.

Ювентус остава четвърти с 47 точки, но увеличи преднината си пред Аталанта на само три пункта. "Богинята" изостава с цели два мача и лесно може да измести "старата госпожа" от местата, даващи право на участие в Шампионска лига догодина. Торино пък остава в средата на класирането - на 10-ата позиция с 33 точки, без да се бори нито за Европа, нито за оставане в елита.

Все пак "биковете" със сигурност са доволни, че са попречили на своя голям градски съперник. Въпреки това вече са в серия от цели 16 мача без успех срещу Ювентус, като това е едва четвърто равенство сред тях. Освен това Торино не успява да победи в четвъри пореден мач в Серия А.

Ювентус поведе в резултата въпреки добрата игра на своя опонент. Това се случи в 13-ата минута, когато Хуан Куадрадо центрира от ъглов удар на втора греда, където намери Матайс де Лихт. Нидерландският централен защитник се извиси чудесно във въздуха и спечели дуела, насочвайки топката в мрежата на противника, за да отбележи първия си гол за "бианконерите".

През второто полувреме гостите заиграха още по-добре, но това им стигна само за изравнителен гол, след като в 62-рата минута Андреа Белоти бе изведен с чудесен прехвърлящ пас от Брекало в наказателното поле, а след това стреля прецизно по земя и изравни.

За Ювентус предстои гостуване в Шампионска лига - първи мач от осминафиналния сблъсък с Виляреал във вторник (22 февруари), а през следващия уикенд нова визита, този път в Серия А на Емполи (събота - 26 февруари). Торино пък посреща у дома Каляри в следващия шампионатен кръг (неделя - 27 февруари).

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЮВЕНТУС СРЕЩУ ТОРИНО ОТ СЕРИЯ А?

13' - 1:0! Хуан Куадрадо центрира от ъглов удар на втора греда, където намери Матайс де Лихт. Нидерландският централен защитник се извиси чудесно във въздуха и спечели дуела, насочвайки топката в мрежата на противника. Това е първи негов гол с екипа на Ювентус!

Попадението, което дойде след статично положение, остана единствената по-сериозна ситуация за гол през първата част. Срещата бе равностойна през първите 45 минути, като дори гостите имаха леко предимство при владеенето на топката - 54%. Ударите бяха поравно - 5 срещу 5, но точните бяха в полза на "бианконерите" - 3 срещу 1.

Само 5 минути след началото на втората част гостите имаха чудесен шанс да изравнят резутата. Мандрагора опита изстрел от средна дистанция и той не бе никак лош, но нямаше достатъчно сила, за да преодолее Войчех Шчесни.

62' - 1:1! Все пак това се случи десетина минути след това. Андреа Белоти бе изведен с чудесен прехвърлящ пас от Брекало в наказателното поле, след което стреля прецизно по земя и се разписа, за да изравни резултата.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Ругани, Де Лихт, Сандро, Закариа, Локатели, Рабио, Дибала, Влахович, Мората

Торино: Ваня Милинкович-Савич, Джижи, Бремер, Родригес, Синго, Лукич, Мандрагора, Войвода, Победа, Брекало, Белоти

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус е в чудесна форма и за последните 11 мача и има само победи + четири равенства в редовното време. Ремитата обаче са дошли срещу грандовете Наполи, Интер, Милан и Аталанта - всички те около топ 4 (три от тях дори замесени в битката за титлата).

Торино е на другия полюс и в три поредни шампионатни мача няма успех (две загуби и едно равенство). В преките двубои срещу Ювентус пък няма успех в цели 15 поредни мача (април месец 2015 година е последният успех над този опонент), като за тях е записал едва 3 равенства и цели 12 поражения.

Масимилиано Алегри няма да може да разчита на Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини и Федерико Киеза заради контузии, а Данило е наказан заради картони. Федерико Бернардески ще е под въпрос до последния момент. Фарес, Прат и Едера пък няма да са на разположение за Торино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички