Гол в продължението спаси Ювентус срещу Аталанта в Серия А


Гол в продължението спаси Ювентус срещу Аталанта в Серия А
Снимка: Getty Images

5054 0

Италианските грандове Аталанта и Ювентус не успяха да се победят след равенство 1:1 в дербито от 25-ия кръг в Серия А. Руслан Малиновский даде аванс на домакините от Бергамо в 77-ата минута, но гол на Данило в 92-ата минута подели точките в срещата.

Ювентус започна силно срещата, като през първия четвърт час създаде три голови ситуации. Още в третата минута Душан Влахович тества рефлексите на Марко Спортиело, които обаче бяха повече от чудесни. В 12' МакКени центрира перфектно за Влахович, но нападателят не намери очертанията на вратата.

Малко след това и Пауло Дибала опита опасен удар, но прати топката в аут. В следващите минути играта се успокои и не се случи нищо интересно пред някоя от двете врати. В началото на второто полувреме Де Роон опита опасен удар към вратата на Юве, но Войчех Шчесни спаси.

В 56' Душан Влахович застраши вратата на Аталанта, но Спортиело отново се намеси. Двадесет минути по-късно Аталанта откри резултата. Руслан Малиновский се превърна в герой за бергамаските, след като се разписа във вратата на Войчех Шчесни - 1:0!

В оставащите минути Масимилиано Алегри извърши четири промени в състава си. В 92-ата минута "бианконерите" все пак избегнаха поражението след гол на Данило, който попари домакините от Бергамо - 1:1!

По този начин Ювентус запази четвъртото си място в Серия А с актив от 46 точки - с две повече от Аталанта, който обаче е и с мач по-малко. В следващия кръг "старата госпожа" посреща градския съперник Торино, докато бергамаските гостуват на Фиорентина.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Аталанта: Марко Спортиело, Рафаел Толой, Мерих Демирал, Берат Джимсити, Ханс Хатебур, Теун Коопмайнерс, Мартен Де Роон, Ремо Фройлер, Давиде Дзапакоста, Жереми Бога, Луис Муриел

Ювентус: Войчех Шчесни, Матиа Де Шилио, Матайс де Лихт, Леонардо Бонучи, Данило, Уестън МакКени, Адриен Рабио, Мануел Локатели, Пауло Дибала, Алваро Мората, Душан Влахович

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В 25-ия кръг от италианската Серия А може да падне една голяма въпросителна - кой измежду дългогодишният хегемон в страната Ювентус и играещият на впечатляващо ниво в последните години Аталанта няма да намери място в топ 4 в крайното класиране, а с това и в Шампионска лига през следващия сезон.

След като дълго време изглеждаше сякаш богинята има сериозно предимство, "старата госпожа" постепенно подобри иначе трагичното си начало, а слабата форма се пренесе при Аталанта и така Ювентус е на четвърто място към момента с две точки повече от съперника си, който е с мач по-малко, но и в серия от три поредни срещи без успех.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА МЕЖДУ АТАЛАНТА И ЮВЕНТУС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички