Кристиано Роналдо спечели Суперкупата на Италия за Ювентус


Кристиано Роналдо спечели Суперкупата на Италия за Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

6171 0

Италианският шампион Ювентус спечели Суперкупата на Италия, след като победи Наполи с резултат 2:0 с голове на Кристиано Роналдо и Алваро Мората. Лоренцо Инсиние изпусна дузпа за неаполитанците десет минути преди края на мача, а в продълженията Мората подпечата победата за своя отбор. Това е първа титла за Андреа Пирло като треньор на Ювентус, докато Роналдо вкара своя гол №760 в кариерата си и вече най-резултатният футболист в историята, задминавайки Йозеф Бицан.

В 29-ата минута Ървинг Лозано нанесе много опасен удар към вратата на Ювентус, но Войчех Шчесни успя да спаси. В 40' пък Кристиано Роналдо стреля заплашително към противниковата врата, но ударът му премина над напречния стълб.

В 64-ата минута Ювентус откри резултата. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле, от което се възползва Кристиано Роналдо, за да вкара топката в мрежата от непосредствена близост до голлинията - 1:0!

Десетина минути преди изтичането на редовните 90 минути играч на Наполи си изработи хитра дузпа, подлагайки крак пред тялото на Хуан Куадрадо, който вече замахваше да изчисти топката от наказателното поле. От последвалия 11-метров наказателен удар обаче Лоренцо Инсиние не уцели очертанията на вратата.

В петата минута на добавеното продължение на мача резервата Алваро Мората се възползва от асистенция на Хуан Куадрадо, за да подпечата победата на своя отбор - 2:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Шампионът на Италия се изправя срещу носителя на Купата на страната. Ювентус срещу Наполи е дербито, което ще определи кой ще спечели Суперкупата в Италия за миналия сезон. Това е и отлична възможност за двата тима да стартират 2021 година с трофей.

"Бианконерите" имат за какво да отмъстят на неаполитанци, които ги лишиха от дубъл на домашната сцена през миналата кампания. Именно тези отбори играха във финала за Купата, когато Наполи излезе победител след нулево равенство и изпълнения на дузпи.

Срещата е важна и за наставника на "старата госпожа" Андреа Пирло, който не започва по най-добрия възможен начин престоя си в клуба и е изправен пред реалната опасност да не успее да изведе своя тим до първото място в Серия А, като се прекъсне хегемонията и 9-те поредни титли.

Юве е на 5-о място във временното класиране и изостава с цели 10 точки от лидера Милан, но има и мач по-малко. Към момента Наполи също е пред "бианконерите", като има с точка повече. Двата тима имат да изиграят мач помежду си в Серия А, който първоначално бе даден служебно в полза на Ювентус, но в крайна сметка неаполитанци спечелиха обжалването и той ще трябва да се изиграе.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Киелини, Данило, Киеза, Артур, Бентанкур, Макени, Кулушевски, Роналдо

Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Манолас, Кулибали, Руи, Деме, Бакайоко, Лозано, Желински, Инсиние, Петаня

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички