Преди 20 години: Лионел Меси пристигна в Барселона и започна своята история


Преди 20 години: Лионел Меси пристигна в Барселона и започна своята история
Снимка: Getty Images/Gulliver

4650 0

Днешната дата (17 септември) е сред вероятно най-важните в историята на Барселона. Не поради спечелен голям трофей или записано невероятно постижение, а поради идването на един специален човек на "Камп Ноу". Става въпрос, разбира се, за мегазвездата на тима, шесткратният носител на "Златната топка" - Лионел Меси.

Преди точно 20 лета, през 2000 година, аржентинецът, придружен от своя баща, пристига в клуба с мечтата да подпише. Преговорите далеч не минават безпроблемно, но в крайна сметка той се озовава в юношеската формация на тима.

Оттам нататък, както се казва, останалото е история. Той печели абсолютно всичко възможно на клубно и индивидуално ниво в Барселона. А точно юбилейните 20 години от пристигането му са белязани в не толкова щастлив период, след като доскоро бе толкова близо до изхода от клуба, колкото не е бил никога досега.

Макар и вече да присъства сигурността, че ще остане и през тази кампания, то определено Меси не е щастлив от отношението, което получи, и вярва, че към него е било отправено обещание от президента Бартомеу, което не е било спазено. Мнозина смятат, че връщане назад няма и през следващото лято, когато договорът му изтича, неговата ера в Барселона ще приключи.

А защо Роналд Куман вероятно няма да ръководи Барселона в първия кръг от Ла Лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички