ВИДЕО: Лионел Меси с феноменален гол за Барселона със "слабия" крак


ВИДЕО: Лионел Меси с феноменален гол за Барселона със "слабия" крак
Снимка: Guliver/GettyImages

2487 0

Суперзвездата Лионел Меси нямаше нужда от много време и тренировки, за да напомни за себе си. След като не се разписа в първия мач от подготовката на Барселона преди старта на сезона в Ла Лига, Ла Пулга избухна с брилянтен гол с по-слабия си крак - десния. 

Една от критиките срещу аржентинския вълшебник винаги е била свързана с факта, че бележи почти всичките си голове с левия си крак, но в проверката срещу Жирона №10 блесна с фантастичен удар с десния крак, и то извън наказателното поле. 

Меси получи топката пред наказателното поле с гръб към вратата и, докато защитникът очакваше завъртане надясно и пробив с по-силния крак в пеналтерията, Лео се завъртя на обратната страна, освободи се за удар и стреля в далечния ъгъл, а топката се оплете в мрежата след сериозен контакт със страничния стълб. 

Това не беше всичко от Меси, който оформи крайното 3:1 в срещата с опит за подобно изпълнение, но от другата страна и с левия крак. Топката обаче рикошира в защитник, заблуди вратаря и влетя неспасяемо във вратата за крайния резултат в срещата. Лео беше замесен и в първия гол, след като изведе брилянтно Тринкао в наказателното поле за първия гол, а той подаде на Коутиньо на празна врата. 

Последните седмици бяха изключително тежки за суперзвездата на Барселона, който беше твърдо решил да напусне, но в крайна сметка не успя да стори това. След като желанието му не бе изпълнено, Лионел Меси направи тежка изповед, признавайки за сериозните проблеми, които има с ръководството на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички