Стефано Пиоли е притеснен преди дербито с Рома, изтъкна силните страни на две от звездите на „вълците“


Стефано Пиоли е притеснен преди дербито с Рома, изтъкна силните страни на две от звездите на „вълците“
Снимка: Getty Images

1129 0

Милан приема Рома в дербито на 17-ия кръг в Серия А. Сблъсъкът срещу „джалоросите“ се очертава като ключов за „росонерите“ в опита им да защитят титлата си от миналия сезон. Двубоят на „Сан Сиро“ е утре от 21:45 часа.

В момента селекцията на Стефано Пиоли е на второто място с 36 точки, с 5 по-малко от лидера Наполи. Рома на Жозе Моуриньо е на шестата позиция с 30 пункта.

Рома е силен и завършен отбор. Те са комбинация между добра организация, атакуващи качества и физическа подготовка. Напред Николо Дзаниоло има невероятен потенциал, както технически, така и физически оформен играч. Използва дълбочината на атаките, там търси топката, докато Пауло Дибала предпочита да играе между линиите“, заяви Стефано Пиоли преди мача.

Ще трябва да им се противопоставим сериозно, да ги ограничим максимално. И да внимаваме, защото са много добри на статични положения“, анализира той играта на съперника.

Гледаме само себе си и това е. Трябва да се справим със ситуацията. Знаем, че ако искаме да спечелим Скудетото, трябва да съберем още много точки, много победи. Но нека първо да започнем с утрешния мач и ще говорим по-нататък“, обяви още наставникът на актуалния шампион.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Нова година, нова прическа, класически Златан: Милан стартира в Серия А, а Ибрахимович разпуска на плажа (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички