Фиорентина разказа играта на Милан и го отдалечи още повече от Скудетото


Фиорентина разказа играта на Милан и го отдалечи още повече от Скудетото
Снимка: Getty Images

1400 0

Отборът на Милан бе победен с 1:2 от Фиорентина като гост в мач от 25-ия кръг на италианската Серия А. Загубата на футболистите на Стефано Пиоли ги отдалечи още повече от защитата на Скудетото.

Първата част мина под егидата на домакините. На два пъти Джакомо Бонавентура имаше шанса да поведе "виолетовите", но отлични спасявания на Майк Менян осуетиха неговите планове.

Второто полувреме стартира по кошмарен начин за "росонерите". Фикайо Томори извърши нарушение в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Николас Гонсалес застана зад кълбото и даде преднина на "виолетовите".

След попадението Милан се активизира и създаде няколко възможности, които обаче бяха пропуснати от Оливие Жиру и Тео Ернандес. В 78' "росонерите" имаха претенции за дузпа, но ВАР сметна, че няма основание да посочва такава за игра с ръка на Артур Кабрал.

Точка на спора сложи Лука Йович с гол за 2:0 в 88-ата минута. Додо го намери с чудесно подаване, а Йович просто трябваше да вкара с глава от непосредствена близост. Милан стигна до почетно попадение в добавеното време на срещата, което бе дело на Тео Ернандес.

След загубата днес Милан продължава да е четвърти в Серия А с актив от 47 пункта. Фиорентина пък е на 12-ата позиция с 31 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички