След груба грешка и "торпедо": Милан би Лацио и влезе в топ 4, но даде жертва преди Шампионска лига (ВИДЕО)


След груба грешка и "торпедо": Милан би Лацио и влезе в топ 4, но даде жертва преди Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2828 0

Милан записа безценна победа с 2:0 в дербито срещу Лацио от 34-тия кръг на италианската Серия А. По този начин "росонерите" събраха 61 точки и поне временно влязоха в топ 4. "Орлите" пък рискуват да загубят втората си позиция още в този кръг при победа за Ювентус над Аталанта.

Въпреки това Стефано Пиоли няма да бъде напълно доволен, тъй като дни преди първия полуфинален двубой с Интер в Шампионска лига една от големите звезди на тима получи травма. Рафаел Леао напусна терена принудително след само 11 минути игра. Той направи спринт, който завърши с единоборство с вратаря, след което се хвана за горната част на дясното си бедро.

Все пак Милан не бе особено затруднен по пътя към успеха. Резултатът бе открит в 17-ата минута, когато гостите разиграваха опасно в наказателното си поле и накрая топката им бе отнета. Жиру комбинира веднага с Бенасер, който без да се бави стреля и прати топката в мрежата.

След половин час игра пък Тео Ернандес стреля от около 25 метра и вкара красив гол, след като Проведел не успя да се намеси и топката мина над плонжа му.

През второто полувреме пък "орлите" така и не създадоха нещо по-опасно, с което да си заслужат попадението и да върнат интригата.

Ситуацията в топ 4 пък се заплете още повече, особено предвид и другите два преки дуела между кандидати за топ 4 - Интер срещу Рома и Ювентус срещу Аталанта. В следващия кръг пък Милан гостува на Специя, а Лацио посреща у дома Лече. Преди това обаче "росонерите" ще срещнат кръвния враг Интер на полуфиналите в Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8-ата минута Рафаел Леао се понесе на скорост с топка в крака при контраатака. Той напредна добре и превзе терен, но срещу него се изправиха няколко противникови футболисти. Все пак направи добро залъгващо движение в наказателното поле, но леко загуби баланс и си поведе по-дълго топката, като Проведел излезе и улови топката.

В 17-ата минута Оливие Жиру получи остро подаване по земя в наказателното поле и стреля с едно докосване, но не намери добре топката и стреля високо в аут.

17' - 1:0! Домакините откриха резултата чрез Бенасер след груба грешка при изнасянето на топката. Тя бе отнета при разиграване в наказателното поле, Жиру комбинира веднага и Бенасер прати топката в мрежата.

30' - 2:0! Половин час след старта на двубоя Тео Ернандес стреля от около 25 метра и Проведел бе безпомощен, след като плонжът му остана под топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първия четвърт час след старта на второто полувреме Милан отново бе по-опасният отбори търсеше гола повече, въпреки че Лацио има да наваксва. И трите опита за гол обаче бяха неуспешни.

Играта продължи на неособено високи обороти и Милан продължаваше да контролира темпото на игра, като Лацио рядко атакуваше. Десетина минути преди края "орлите" все още нямаха изстрел за второто полувреме.

В 83-тата минута Ребич бе изведен и напредна с топка в крака, влезе в наказателното поле и пусна топката покрай вратаря, като съумя да се разпише. Голът обаче бе отменен заради засада.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините от Милано няма да могат да разчитат на Побега заради контузия, а Златан Ибрахимович не е в най-добра кондиция, след като също получи травма. Каталди и Весино пък са аут за гостите от Рим поради контузии.

В десет поредни мача във всички турнири двата отбора не завършват наравно. В този период "росонерите" са спечелили шест сблъсъка, а "орлите" - четири. Последното равенство между тях е на 26 февруари 2019 година, когато на в първи полуфинален дуел за Купата на Италия завършват 0:0.

В класирането цели шест отбора са в битка за трите места (2-4). Подреждането преди кръга в тази зона изглежда по следния начин (при равен брой изиграни мачове): 2. Лацио (64 т.), 3. Ювентус (63 т.), 4. Интер (60 т.), 5. Аталанта (58 т.), 6. Милан (58 т.), 7. Рома (58 т.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички