Червен картон, Лукаку и късен гол не спряха Милан в дербито с Рома (ВИДЕО)


Червен картон, Лукаку и късен гол не спряха Милан в дербито с Рома (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6164 0

Милан постигна трудна, но изключително важна победа в дербито на 3-тия кръг на Серия А срещу Рома. "Росонерите" надвиха "римските вълци" с 2:1 насред "Олимпико".

Оливие Жиру откри резултата от дузпа в 9-ата минута на двубоя. 3 минути след подновяването на играта Рафаел Леао удвои преднината на своя тим със страхотно изпълнение от задна ножица. Фикайо Томори си изкара червен артон в 61-вата минута, което даде сериозен стимул на домакините. Леонардо Спинацола се възползва от това и върна "римските вълци" в мача с гол в третата минута на добавеното време.

Срещата беше белязана от дебюта на Ромелу Лукаку с екипа на Рома. Белгийският таран на няколко пъти опита да се разпише, но топката профучаваше покрай вратата.

Победата изстреля Милан на върха на класирането в Серия А. Момчетата на Стефано Пиоли имат 9 от 9 възможни точки зад гърба си. Тези на Жозе Моуриньо от своя страна останаха 14-и с едва 1 на своя сметка.

В следващия кръг на "росонерите" предстои дуел с вечния съперник Интер. Той е насрочен за събота (16.09) от 19:00 часа (българско време). "Римските вълци" пък ще мерят сили с Емполи ден по-късно от 21:45 часа (българско време).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Емоциите в дербито взеха връх още в 5-ата минута на срещата. Лофтъс-Чийк проби в пеналтерията, принуждавайки Руи Патрисио да се намеси. Състезателят на гостите падна, а съотборниците му поискаха дузпа. 

Това от своя страна доведе до словесни и физически саморазправи. В крайна сметка главният арбитър отиде до ВАР-кабинката, за да прегледа ситуацията и отсъди 11-метров наказателен удар.

ГОООЛ! Оливие Жиру се нагърби с изпълнениета. Безпогрешен, френският национал изпрати Патрисио в срещуположния ъгъл, откривайки резултата в 8-ата минута.

В 16-ата минута новото попълнение Райндерс получи шанс да удвои преднината на своя отбор. Пред него в наказателното поле обаче имаше голям набор противникови бранители, които съумяха да блокират шута му.

Натискът на гостите не спря. След малко повече от половин час игра възпитаниците на Стефано Пиоли водеха убедително и в статистиката - 70% на 30% притежание на топката, 6 на 1 удари, 2 на 0 от които точни.

До края на първото полувреме Рома така и не съумя да успокои играта си и да погледне по-смело към съперниковата врата. "Римските вълци" опитаха на няколко пъти късмета си с удари от далечна дистанция, но без точни такива.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Само две минути след подновяването на играта бяха нужни на Рафа Леао да удвои преднината на Милан. Португалецът засече по великолепен начин със задна ножица центрирана отдясно топка, оставяйки без отговор Руи Патрисио.

След час игра Фикайо Томори обнадежди сериозно Рома. Централният бранител бе изгонен след недообмислено нарушение и втори жълт картон, връчен от Антонио Рапуано.

В 71-вата минута желанието на домакинските привърженици бе удовлетворено. Новият ас на Рома Ромелу Лукаку се появи в игра, за да замени Стефан Ел Шаарауи.

Само няколко минути по-късно белгийският таран можеше да върне новия си тим в играта. Той овладя хубав пас и стреля мигновено от сериозна дистанция, но топката профуча покрай страничния стълб.

Натискът на Рома стана много осезаем след изгонването на Томори. Възпитаниците на Жозе Моуриньо изравниха притежанието на топката и взеха превес при ударите (11 на 9), но така и не съумяваха да стигнат до попадение 10 минути преди изтичането на редовните 90.

ГОООЛ! В 3-тата минута на добавеното време Леонардо Спинацола все пак върна един от головете за своя отбор. 30-годишният италианец стреля силно и след рикошет в противников футболист преодоля Майк Менян.

В 95-ата минута стражът на Милан можеше да сгреши фатално. Той увисна след центриране в наказателното поле, но като по чудо противников играч не успя да засече топката на празна врата.

Срещата завърши при резултат 2:1. Така възпитаниците на Стефано Пиоли се изкачиха на върха с актив от 9 точки, докато тези на Жозе Моуриньо останаха 14-и с едва една.

СЪСТАВИ

Рома: Патрисио, Кристанте, Смолинг, Белоти, Йоренте, Паредес, Челик, Ауар, Манчини, Залевски, Ел Шарауи

Милан: Менян, Калабрия, Тиау, Томори, Ернандес, Лофтъс-Чийк, Крунич, Риндерс, Пулишич, Жиру, Леао

ПРЕДИ МАЧА

Рома не започна кампанията по най-добрия начин, записвайки равенство в първия кръг със Салернитана (1:1), а седмица по-късно бе победен от Верона с 1:2.

Милан пък стартира страхотно. Момчетата на Стефано Пиоли записаха успех с 2:0 над Болоня в първия кръг, а след това се разправиха с Торино, унищожавайки тима с 4:1 у дома на "Сан Сиро".

През изминалата кампания двата тима не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2 в Милано и 1:1 в Рим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички