Лукаку призова социалните мрежи да са по-активни в битката срещу расизма


Лукаку призова социалните мрежи да са по-активни в битката срещу расизма
Снимка: Getty Images/Guliver

1733 0

Новият играч на Интер - Ромелу Лукаку, бързо се докосна до грозната страна на футбола в Италия. Още във втория си мач за миланския тим, той стана жертва на расистки атаки от привържениците на Каляри, които не за първи път се проявяват в такава светлина.

"Много хора пострадаха от расистки атаки през последния месец. Футболът е за да му се наслаждаваме, а не за отправяне на такива послания. Надявам се навсякъде по света да се взимат сериозни мерки при случаи на расизъм. Социалните мрежи също трябва да правят повече, успоредно с клубовете. Всеки ден виждаме под някои публикации поне един расистки коментар. Говорим го от години, но все още няма реакция. 2019-та е, а вместо да вървим напред, ние се връщаме назад" - коментира случилото се Лукаку.

Погледнато чисто футболно, Лукаку започва престоя си в Интер по повече от добър начин, като в досегашните изиграни два мача, вече се е отчел с два гола. Повече подробности около расисткия скандал по време на сблъсъка между Интер и Каляри - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички