Силвио Берлускони със силни думи след успеха на неговия Монца


Силвио Берлускони със силни думи след успеха на неговия Монца
Снимка: Getty Images/Guliver

2297 0

Собственикът на новака в Серия А - Монца, Силвио Берлускони, бе много щастлив от успеха на своя тим и дебютното участие на отбора в елита на Италия. Бившият премиер на Италия заяви, че чака с нетърпение сблъсъците на Монца с бившия му тим Милан. Берлускони определи изключително високи цели за своя тим, в който играе българинът Валентин Антов, който е под наем от ЦСКА.

"Това е невероятен, но заслужен успех. Нямаме търпение да предизвикаме Милан в регионалното дерби. Нашият клуб никога не е играл в елита, радваме се, че доставихме радост за нашите фенове. Целите ни са високи: ще се стремим към Скудетото и влизане в Шампионска лига", каза Берлускони, пред от "Кориере дело спорт".

Именитият италианец беше начело на Милан в продължение на 30 години (1986-2016 г.) и е считан за най-успешният собственик на Милан. Под негово ръководство "росонерите" постигнаха едни от най-големите си успехи, от които пет трофея от КЕШ/Шампионска лига и осем титли в Серия А. През 2016 година Берлускони продаде клуба на китайски бизнесмени, които не се оказаха особено успешни и бързо бяха заменени от американския хеджфонд Елиът.

Вижте още: Какви изисквания е имал Берлускони към своите играчи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички