Милан показа титлата на своите тифози с впечатляващ парад по улиците на Милано (СНИМКИ+ВИДЕО)


 Милан показа титлата на своите тифози с впечатляващ парад по улиците на Милано  (СНИМКИ+ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1734 0

Милан стана шампион на Италия за 19-ти път в своята история. „Росонерите“ победиха Сасуоло като гост с 3:0 и завършиха с 2 точки пред своя преследвач и градски съперник Интер. Това е първа титла за „росонерите“ от 2011 година насам и първи трофей след спечелената Суперкупа на Италия през 2016 година.

Отборът на Стефано Пиоли отпразнува подобаващо триумфа в Серия А със своите тифози по улиците на Милано. „Червено-черните“ направиха традиционната почетна обиколка със Скудетото на открит автобус. Турът започна от сградата „Каза Милан” и завърши на площада пред катедралата Дуомо.

На автобусите от парада присъстваха не само футболистите, треньорите и директорите, но също така и собствениците от “Елиът” - братята Пол и Гордън Сингър. Легендарният президент на Милан Силвио Берлускони пък чакаше тима на Дуомо, където поздрави събралите се фенове заедно с дясната си ръка Адриано Галиани.

Разбира се, закачки с градския съперник Интер не липсваха. В един момент играчите на Милан опънаха транспарант със следния текст към “нерадзурите”: “Заврете си Купата в г*за”, както направи Масимо Амброзини (но със Скудетото в текста) по време на парада през 2007-а с трофея от Шампионската лига.

Златан Ибрахимович пък прикани феновете “да изпратят съобщение на Хакан”, който преди година се присъедини от Милан в Интер като свободен агент именно с идеята да стане шампион на Италия.

След края на празненствата играчите отидоха в близкия ресторант "Джакомо Аренгарио", откъдето се изредиха да покажат спечелената титла на събралите се хиляди привърженици на площада.

Вижте още: Някой от феновете на "росонерите" успя да открадне златния медал на треньора Стефано Пиоли след награждаването

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички