Серия А отговори остро на критиките на спортния министър


Серия А отговори остро на критиките на спортния министър
Снимка: Getty Images/Guliver

860 0

От Серия А отговориха на спортния министър на страната Винченцо Спадафора след изказването му, че водещите клубове „живеят в свой собствен свят“ и разкритикува големите заплати на някои играчи.

От Серия отговориха, че футболът в Италия дава работа на 300 000 души в страната, което отговаря за 1% от брутния вътрешен продукт. „Серия А „винаги е играла ролята на локомотив в сектора“, директно генерирайки 3 млрд. евро приходи всяка година“. От лигата отбелязаха, че солидарните плащания за развитието на спортни съоръжения и младежи футбол извън топ елита са се покачили от 93 млн. евро през 2010 до 130 млн. евро тази година. „Сега не е времето за противоречиви изказвания. Цифрите, упоменати по-горе, говорят сами за себе си и няма нужда да се добавя друго, за да се отбележи ролята на Серия А в подкрепа на организираните физически футболни занимания и, косвено, в целия италиански спорт“, заяви президентът на Серия А Паоло Дал Пино.

Размяната дойде след като Серия А, подобно на останалите футболни първенства в Европа и по света, е спряна заради пандемията от коронавирус. Италия е най-засегнатата от заразата европейска страна с 10 779 жертви и 97 689 потвърдени случая. В интервю за вестник La Reppublica в неделя, Спадафора заяви, че спортът не е свързан само с футбол и че ще предложи похарчването на 400 млн. евро за развитието на организирани физически занимания по страната. „Водещите клубове живеят в свой собствен свят, стартирайки от големите заплати на някои играчи. Те трябва да разберат, че нищо след тази криза няма да бъде същото“, каза той.  Междувременно, официално италианският шампион Ювентус ще спести 90 милиона евро от заплати, след като всички играчи на тима и треньорският щаб се съгласиха да получават редуцирани възнаграждения в следващите четири месеца

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички