Министърът на спорта в Италия Спадафора: Футболът не е само Серия А, няма да почне на 3 май


Министърът на спорта в Италия Спадафора: Футболът не е само Серия А, няма да почне на 3 май
Снимка: Getty Images/Guliver

1148 0

Министърът на спорта в Италия - Винченцо Спадафора, разкри, че първоначалният план Серия А да се поднови на 3 май няма да се осъществи. Освен това, Спадафора призна и за допълнителни мерки, които ще бъдат взети.

„Футболът няма да започне отново на 3 май. Серия А вече направи грешка - когато трябваше да спре, двубоите продължиха. Отборите трябва да разберат, че нищо няма да бъде същото, както преди, след края на пандемията. Рестартирането на Серия А на 3 май е нереалистична цел. Ще предложа да се разшири блокадата на спортните състезания от всички нива и степени през април. Освен това ще разширя мярката до тренировъчните сесии, в които не се намесихме, защото имаше възможност Олимпийските игри да се проведат" - започна той пред "The Republic".

"Спортът не е само футбол, а футболът не е само Серия А. Ще назнача извънреден план от 400 милиона евро за спорта, за любителските асоциации, които ще са двигателите на прераждането. Клубовете от Серия А живеят в балон, като се започне от милионите, които плащат за заплати на футболистите. Те трябва да разберат, че нищо след тази криза няма да бъде същото" - предупреди клубовете.

Междувременно, официално италианският шампион Ювентус ще спести 90 милиона евро от заплати, след като всички играчи на тима и треньорският щаб се съгласиха да получават редуцирани възнаграждения в следващите четири месеца

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички