По трудния начин, но Ювентус взе ценна победа в дербито срещу Торино


По трудния начин, но Ювентус взе ценна победа в дербито срещу Торино
Снимка: Getty Images/Gulliver

3373 0

Ювентус победи след обрат отбора ба Торино в двубой 10-ия кръг на Серия А, побеждавайки с 2:1 на "Алианц Стейдиъм". Защитникът на "биковете" Николас Нкулу даде ранен аванс на гостите още в 9'. В 78' резервата Уестън МакКенивъзстанови равенството, а минута преди края Леонардо Бонучи направи пълния обрат в мача. По този начин "бианконерите" се изкачиха на втората позиция в класирането, докато Торино в опасната зона със само шест точки.

Кристиано Роналдо пробва нещо любопитно, като се опита да се разпише още с началния съдийски сигнал, но ударът му от центъра на терена се оказа неточен. В 9' Торино излезе напред в резултата. След корнер Мейте отклони топката към Н'Кулу, който пък я прати в противниковата мрежа. Пет минути по-късно Дзадза изскочи сам срещу Войчех Шчесни, но вратарят успя да отрази изстрела му.

След това почти изцяло домакините доминираха в притежанието на топката, но не успяваха сериозно да затруднят Сиригу. В 35' "бианконерите" поискаха дузпа за игра с ръка на Кристиан Ансалди, но такава не беше отсъдена. В 44' най-сетне стигнаха и до точен удар, дело на Дибала, но Салваторе Сиригу го улови. Малко след това Белоти пробва акробатичен шут, но далеч от целта.

И втората част започна по-добре за Юве, но липсващата част бе чистото голово положение. В 57' Роналдо стреля, но изстрелът бе блокиран от Лианко. При последвалото изпълнение на корнер топката стигна до Куадрадо, който изравни с много красив удар от дъгата на наказателното поле. Голът обаче беше отменен заради засада на Леонардо Бонучи след разглеждане на ситуацията.

В 77' "Старата госпожа" най-сетне успя да пробие защитата на гостите. Куадрадо прати прецизно прехвърлящо подаване в наказателното поле, Уестън МакКени се извиси над защитата, за да засече топката от точката на дузпата право в долния десен ъгъл на вратата. Торино не успя да издържи на натиска до края на двубоя, като първо Дибала направи невероятен пропуск, а малко след това Бонучи не прости на Сиригу. Бранителят скочи най-високо, за да засече перфектно центриране на Хуан Куадрадо и да нанесе отблизо удар с глава ниско в средата на вратата вратата за 2:1 и пълен обрат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Данило, Кулушевски, Бентанкур, Рабио, Киеза, Дибала, Роналдо

Торино: Сиригу, Лианко, Нкулу, Родригес, Синго, Мейте, Ринкон, Линети, Ансалди, Дзадза, Белоти

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус няма право на грешка, след като в миналия кръг допусна нова издънка в италианския шампионат и стигна само до 1:1 при гостуването си на Беневенто.

Торино започна кампанията слабо и се намира в зоната на изпадащите с едва една победа – 2:1 над Дженоа. В последните си три срещи "биковете" направиха 2:2 със Сампдория и 0:0 с Кротоне, а между ремитата загубиха с 2:4 от Интер, въпреки че водеха с 2:0.

След този кръг Юве може за първи път от сезон 1965/66 да не се намира в първата шестица в калчото след 10 срещи. "Сега този мач е най-важният за нас. Опитваме се да възстановим сили след срещата с Динамо Киев (3:0) в Шампионска лига", каза треньорът щампионите Андреа Пирло преди двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички