Разследват спортния директор на Ювентус заради скандала с Луис Суарес


Разследват спортния директор на Ювентус заради скандала с Луис Суарес
Снимка: Getty Images/Guliver

1368 0

От Ювентус официално обявиха, че спортният директор на клуба Фабио Паратичи също е част от делото, свързано с Луис Суарес. През септември нападателят се яви на изпит по италиански език в Перуджа като част от процедурата по вземането на италиански паспорт, който да улесни евентуалния му трансфер в "бианконерите".

Уругвайският нападател изглеждаше близо до преминаване в Торино и се опита да си извади италиански паспорт чрез жена си, която е гражданка на страната. Това щеше да му позволи да се регистрира като гражданин на Европейския съюз и нямаше да наруши квотата на Юве за трансфери извън ЕС, която е двама души. Той пътува до Перуджа, където минал необходимата процедура, но властите сега разследват нередности в изпита му.

Впоследствие стана ясно, че уругваецът предварително е знаел отговорите. Прокуратурата започна разследване по случая, а след като италианският шампион се отказа от Суарес, националът на Уругвай премина в Атлетико Мадрид.

От Италианската футболна федерация започнаха отделно свое разследване и според Sport Mediaset „бианконерите“ може да бъдат наказани, ако се докаже участие на клуба. Санкциите за подобно нарушение варират от глоба до изваждането на тима от италианския елит. А кои са първите проблеми между Юве и Андреа Пирло - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички