Милан удължи кошмара на Ювентус и заслужи отново да е в Шампионска лига (ВИДЕО)


Милан удължи кошмара на Ювентус и заслужи отново да е в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3449 0

Милан се наложи с 1:0 при визитата си на Ювентус  от 37-мия кръг на Серия А и официализира позицията си в ТОП 4 на крайното класиране в лигата. По този начин възпитаниците на Пиоли със сигурност ще участват в най-комерсиалния турнир на Стария континент и през есента. 

Те събраха 67 точки за 4-тата позиция и отвори 6 точки преднина пред най-прекия си преследвач Атланта преди последния кръг. Така "росонерите" не са губили срещу Ювентус от януари 2021 година - общо 5 срещи. 

Второто поредно поражение за "старата госпожа" в Серия А, което е общо 10-то за тима през кампанията, го закотви на седмо място, от което ще играе квалификация за Лига на конференциите.

Първо полувреме

След половин час игра изглеждаше, че изцяло натискът е дело на домакините, които бяха оставили кълбото на съперника - 44% от времето. 

Те обаче създадоха куп голови ситуации и по цяло чудо не се стига до попадение във вратата на Менян. В рамките на 6 ситуации се стигна до 2 точни удара, докато тези бившите шампиони разполагаха с два пъти по-малко възможности. 

ГОЛ! 40 минути бяха нужни, за да се стигне до втория точен удар за Милан в срещата, дело на Жиру. Французинът се извиси в наказателното поле и с глава насочи топката след високо центриране на Калабрия в десния ъгъл на Шчесни! 0:1!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

Гостите разполагаха с по-висок процент контрол на топката и през втората част, и въпреки че създадоха с 2 голови положения по-малко (5) - точни изстрели бяха по два за двата тима, но нито един от тях не се превърна в опасност за вратарите.

Стартови състави

Ювентус: Шчесни, Гати, Бремер, Данило, Куадрадо, Локатели, Рабио, Костич, Киеза, Ди Мария, Кийн

Милан: Менян, Калабрия, Тиау, Томори, Ернандес, Тонали, Крунич, Месиас, Диаз, Леао, Жиру

Преди мача

Последната среща между двата тима завърши с успех за миналогодишните шампиони с 2:0 на "Сан Сиро", като те двубой срещу Ювентус не са губили от началото на 2021 г., когато "старата госпожа" спечели визитата си с 3:1. 

След това се изиграха 4 срещи, 2 от които Милан спечели с 3:0 и 2:0, а равенствата - 1:1 и 0:0. Сега и двата тима не са в много убедителни форми - Емполи разби с 4:1 "старата госпожа" в миналия кръг, а преди това Севиля я елиминира на полуфиналите. Милан пък отпадна от Шампионска лига с 2 поредни загуби от Интер и междувременно отстъпи на Специя, но победи за последно - Сампдория с 5:1.

Проблемите с контузени са най-вече за домакините, след като за Милан отсъстват единствено Бенасер, Ибрахимович и Флоренци. Сигурни пропускащи за Юве са Де Шилио, Ихатерен, Кайо Жорже, Погба и Фиджоли, докато под въпрос са Бонучи и Влахович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички