И изоставане не попречи на Лацио да пречупи Интер и да се изкачи на второ място в Серия А


И изоставане не попречи на Лацио да пречупи Интер и да се изкачи на второ място в Серия А
Снимка: Getty Images/Gulliver

19438 0

Страхотното представяне на Лацио продължи и срещу Интер в дербито на 24-ия кръг на Серия А. "Римските орли" постигнаха пълен обрат и победиха с 2:1 "нерадзурите" с голове на Чиро Имобиле и Милинкови-Савич. През първата част Ашли Йънг откри резултата с първия си гол за Интер.

След тази победа Лацио задмина отбора на Антонио Конте и вече е втори - само на точка от Ювентус. Грандът от Милано пък оставя трети с 54 точки - зад "бианконерите" и две зад Лацио. Освен това тази загуба бе първа за Конте от този съперник в цялата му кариера.

В 4' Фелипе допусна грешка пред наказателното поле, но бързо се поправи и не позволи на Лаутаро Мартинес да се възползва от ситуацията.  В 8' Милинкович-Савич се опита да изненада Падели с изстрел от далеч, но нацели гредата, създавайки първата реална опасност в двубоя. Малко след това Имобиле подаде към Алберто в наказателното поле, но той си поведе малко по-силно топката и бе изпреварен от защитник на гостите.

В 19' тънък пас беше добре получен от Ромелу Лукаку , който дебнеше на границата на пеналтерията и изстреля топката към долния ляв ъгъл. Вратарят обаче блокира по невероятен начин удара му. Лацио владееше повече топката и по-често опитваше да застраши вратата на съперника, докато "нерадзурите" разчитаха предимно на контраатаки.

Въпреки превъзходството на домакините, то отборът на Антонио Конте стигна до първото попадение в 44'. Антонио Кандрева стреля пред наказателното поле, но Стракоша спаси. Топката обаче попадна в Ашли Йънг, който със силен удар отбеляза първия си гол за Интер.

Пет минути след подновяването на играта бе отсъдена дузпа за Лацио. След няколко опита за удар към вратата на Падели и лек хаос в наказателното поле реферът посочи бялата точка заради нарушение на Де Врай срещу Имобиле. Зад топката застана нападателят, който бе безкомпромисен за 26-ия си гол в Серия А.

Следващите минути бяха по-спокойно откъм положения, като при първото последвало в 69' домакините осъществиха пълен обрат. Сергей Милинкович-Савич овладя топката след разбъркване в наказателното поле при центриране, като отправи нисък удар от границата на наказателното поле, който попадна в долния ляв ъгъл.

В 78', секунди след влизането си в игра, Кристиан Ериксен отправи силен удар от границата на наказателното поле. Топката бе избита от Стракоша, като в крайна сметка тя попадна в Мартинес. Той успя да се разпише с глава, но попадението не бе зачетено заради засада. В 85' Алберто и Имобиле направиха страхотно двойно подаване, което изведе нападателят срещу вратаря, който инстинктивно вдигна лявата си ръка и успя да спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛАЦИО: Стракоша, Фелипе, Ачерби, Раду, Марушич, Милинкович-Савис, Лейва, Алберто, Джони, Кайседо, Имобиле

ИНТЕР: Падели, Шкриниар, Де Врай, Годин, Йънг, Барела, Брозович, Весино, Кандрева, Лукаку, Мартинес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Без съмнение, една от големите изненади от началото е представянето на римските "орли", които се намесиха в битката за първото място заедно с Интер и Ювентус. "Нерадзурите" спечелиха последните си три гостувания на столичани във всички турнири, вкарвайки неизменно поне по три попадения, като двата отбора правят много вълнуващи двубой помежду си.

Гостите имат проблеми с вратарския пост при контузията на Самир Ханданович. Ветеранът Даниеле Падели е далеч от най-добрите си дни и това се видя в двубоя срещу Милан. От състава на домакините аут е Лулич, който е с контузия в глезена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички