Седма поредна победа над Емполи прати Рома в тройката на Серия А (ВИДЕО)


Седма поредна победа над Емполи прати Рома в тройката на Серия А (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

852 0

Рома постигна убедителен успех с 2:0 над Емполи при домакинството си от 21-вия кръг на Серия А. По този начин "вълците" продължават положителната си серия срещу тосканците, тъй като са победили съперника си във всеки един от последните седем срещи между двата тима.

В герои за победителите се превърнаха съответно Ибанес и Ейбрахам с попадения във втората и шестата минута на двубоя. Като "Играч на мача" пък може да бъде определен Пауло Дибала, който асистира и за двата гола и продължава да е най-полезния играч на "вълците" през кампанията. 

Рома по този начин се изкачи до трето място във временното класиране на Калчото, въпреки че преди двубоя се намираха на шесто място. Те събраха 40 точки, докато тимовете под тях - Лацио, Аталанта и Рома, разполагат с два пункта по-малко, но и със среща пасив. 

Трябва да се отбележи, че кълбото през цялото време бе под контрола на гостите, които го владееха през 55% от времето, но и равния брой създадени голови положения - 11, не им помогнаха особено срещу столичани. 

Любопитен е фактът и че двете попадения на домакините бяха с глава и след изпълнението на корнер. Те получиха правото на общо 7 ъглови удари, но другите така и не дадоха желания резултат. 

Вижте какво ново  решение взе Мауриньо за Дзаниоло!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички