Саудитска Арабия с умопомрачаваща оферта към Серия А


Саудитска Арабия с умопомрачаваща оферта към Серия А
Снимка: Getty Images

972 0

Саудитска Арабия е отправила революционна финансова оферта към Серия А, с която да даде началото на един напълно нов турнир за Суперкупата на Италия. Това разкри MF-Milano Finanza, обяснявайки, че предложението е на стойност 138 милиона евро и е било предадено до най-високите етажи в Серия А.

Двете страни имат активно споразумение, според което се изиграва един двубой между носителя на Купата и шампиона. Сега обаче надпреварата ще бъде с четири тима, по подобие на този в Испания: първите два класирани тима в Серия А и финалистите за Купата на Италия.

Споразумението ще е за шест години – до сезон 2028/29, а финансово е тройно повече от последната сделка. През следващите няколко дни делегация от Ботуша, водена от главния изпълнителен директор Луиджи Де Сиерво, ще отиде в Рияд, за да преговаря с представителите на Sela (агенцията на Рияд) с цел допълнително подобряване на условията по договора.

Идеята е да се види дали има възможност да се повиши огромната оферта за италианските грандове, като по този начин ще бъде напълнена тяхната хазна, пострадала сериозно по време на пандемията.

Вижте останалите новини от италианския футбол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички