Сампдория представи официално Андреа Пирло, а той призна за грешен ход на старта на треньорската си кариера


Сампдория представи официално Андреа Пирло, а той призна за грешен ход на старта на треньорската си кариера
Снимка: Getty Images

889 0

Ръководството на Сампдория официално представи Андреа Пирло като нов старши треньор на отбора. Тимът завърши на последното 20-о място през сезон 2022/23 в Серия А и през новата кампания ще бъде част от Серия Б. 

"За мен Сампдория е голяма възможност, защото това е голям отбор", заяви световният шампион с Италия и допълни, че е амбициран да върне Самп по възможно най-бързия начин в елита на страната.

44-годишният Пирло призна и че треньорската му кариера не е започнала по най-добрия начин и е прибързал с приемането на работата в Ювентус:

"Да бъдеш футболист е едно нещо, а да си треньор - съвсем друго. Това са два напълно различния занаята. Когато станах треньор, имах шанса да започна от най-високото ниво. Но това не е моята цел, тъй като обикновено се започва от по-ниските етажи и след това постепенно се изкачваш. При мен беше малко прибързано!".

Припомняме, че през 2020-а г. Андреа Пирло застана начело на Юве, но бе уволнен след само година, въпреки че класира "старата госпожа" за Шампионската лига (4-о място) и спечели Купата и Суперкупата на Италия. Впоследствие отиде в турския Караджюрмюк, но и там се задържа само една кампания.

*Още новини за италиански футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички