Интер осъществи трансфера на зима 2015


Интер осъществи трансфера на зима 2015
Снимка: Getty Images/Guliver

2070 0

Италианският гранд Интер определено осъществи най-добрия трансфер до момента по време на зимния прозорец, осигурявайки си правата на Джердан Шакири от Байерн (Мюнхен).

Екзплозивното крило на баварците имаше срив с треньора Хосеп Гуардиола, а освен това получаваше малко шансове за титулярно място, заради което си тръгва от "Алианц Арена".

Най-сериозната оферта дойде от Ливърпул (19 милиона евро), но швейцарският национал категорично е отказал да отиде на "Анфийлд" и е настоял да бъде трансфериран в Интер.

"Нерадзурите" предлагаха само 10 милиона евро първоначално, като Байерн категорично отказа, но в последните часове преговорите са напреднали, а ръководствата на тимовете са си стиснали ръцете.

Засега се предполага, че трансферът е на стойност 15 милиона евро, като 2 ще бъдат платени сега, а 13 през лятото. Първоначално сделката е за наем, но с опция за закупуване, която е задължителна.

Роберто Манчини пък е обещал титулярно място на Шакири, който ще се подвизава в предни позиции заедно с друго ново попълнение - Лукас Подолски, както и младата надежда Икарди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички