Интер пропусна да накаже Ювентус в Дерби д'Италия


Интер пропусна да накаже Ювентус в Дерби д'Италия

1793 0

Ювентус оцеля срещу Интер у дома, след като торинци буквално едва издържаха 1:1 срещу "нерадзурите" в последен мач от 17-ия кръг на Серия А.

През първата част Тевес реализира за 1:0 още в 5' и до края на първите 45 минути Юве изпусна много, но в 64' Икарди изравни, а младият нападател пропусна още два чисти гола, докато Буфон се превърна в герой на двубоя.

Все пак и шампионите имаха своя шанс в края след червен картон на Матео Ковачич, но Тевес, Евра и Погба така и не успяха да намерят точния край на атаките.

Така в последните си 4 мача Юве допусна 3 равенства, с което се съкрати и аванса пред Рома. "Бианконерите" са с 40 точки и водят с 4 на "вълците". Интер пък остава на 11-о място с 22 точки.

Двубоят почна с натиск на домакините и в самото начало Фернандо Йоренте можеше да открие, но пропусна от чиста позиция.

В 5' обаче "бианконерите" успяха да открият резултата, след като Видал с невероятно овладяване с пета си осигури пространство в наказателното поле, а след това пусна за Тевес - удар и 1:0 за шампионите.

Последваха нови пропуски на домакините, след като Д'Амброзио на два пъти трябваше да блокира Тевес и Видал, а чилиецът на два пъти беше спрян и от Ханданович.

Вратарят се намеси решаващо и при удар на Йоренте, а най-големият пропуск беше на Погба, който премина през цялата защита на "нерадзурите", озова се сам срещу Ханданович, но вратарят успя да парира и да избие в корнер.

През втората част шампионите намалиха темпото и решиха да пазят гола си аванс, което се оказа сериозна грешка.

Лукас Подолски беше пуснат в игра, а "нерадзурите" се развихриха в нападение и положенията пред Буфон зачестиха.

Така в 64' при контраатака Подолски комбинира с Игуаин, който пък пусна за Икарди, а младият нападател разпечата Буфон за 1:1.

Последва истинска канонада пред вратата на Буфон, който се отчете с две впечатляващи спасявания, а освен това Икарди пропусна да се разпише на празна врата след блестящ пас на Подолски. Също така италианският нападател пропусна да изведе сам срещу Буфон Освалдо, избирайки сам да завърши атаката.

В 83' Ковачич беше изгонен от игра, което даде импулс на Юве, но торинци не успяха да се възползват, а в края Ханданович се намеси решаващо след пробив на Погба, който внесе смут в малкото наказателно поле на Интер - 1:1 краен резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички