Обрат в последния момент: Отмениха наказанието на Лукаку


Обрат в последния момент: Отмениха наказанието на Лукаку
Снимка: Getty Images

1118 0

Отстраняването на Ромелу Лукаку за реванша за Купата срещу Ювентус беше отменено поради "изключителни обстоятелства", информират от италианската футболна федерация.  Белгиецът беше спорно изгонен на стадион "Алианц", след като отбеляза дузпа дълбоко в добавеното време, преди да му бъде показан жълт картон за празнуване. Нещо, което реферът определи като "провокативен начин".

Промяна на наказанието в последния момент

Лукаку вдигна пръст към устата си и покри ухото си, което направи и в няколко други мача преди сблъсъка за Купата на Италия, когато отново се разписа. Освен това Лукаку също беше обект на расистки обиди от определени лица по трибуните в Торино, преди и след изпълнението на дузпата.

По-късно Интер обжалва решението да бъде изгонен Лукаку, надявайки се, че той ще бъде на разположение за реванша на стадион "Джузепе Меаца" в сряда вечерта. Въпреки това, Апелативният съд в Италия първоначално отхвърли жалбата на "нерадзурите" и отстраняването първоначално беше потвърдено.

В събота вечерта от федерацията обявиха, че отстраняването на Лукаку е било отменено от президента на федерацията Гравина, който лично е предоставил изключение като част от "изявление срещу расизма". "Принципът на борба срещу всички форми на расизъм е основен елемент на спортната система", се казва в изявлението. Лукаку вече се завръща и е на разположение на Симоне Индзаги за реванша от полуфинала на "Сан Сиро". Само преди няколко дни пък стана ясно, че връщат отнетите 15 точки на Ювентус, с което се изкачи на третото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички