Роналдо: Меси и аз сме единствените, които можем да играем 10 години на подобно ниво


Роналдо: Меси и аз сме единствените, които можем да играем 10 години на подобно ниво
Снимка: Getty Images/Guliver

2784 0

Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо е на мнение, че единствено той и вечният му съперник Лионел Меси могат да поддържат толкова високо ниво на игра в продължение на десетилетие. 

"Колко футболисти могат да бъдат на толкова високо ниво в продължение на десет или повече години? Броят се на пръстите на едната ръка. Добре, ще ви кажа, че сме двама - Меси и аз", споделя Роналдо в интервю пред "France Football".

Португалецът също така смята, че едва ли има друг играч в света, който на 33 години може да бъде продаден за 100 млн. евро - сумата, за която Ювентус откупи правата му от състава на Реал Мадрид.

"На тази възраст повечето футболисти отиват за пари - играят в Китай, в ОАЕ, в Индия и приключват кариерите си там, като дори не трябва да поддържат особено високо ниво. Никой друг не преминава за 100 милиона от един голям отбор в друг голям отбор", смята Кристиано.

Роналдо допълни още, че възрастта му не се явява пречка за неговите цели и ще продължава да доминира в световния футбол: "Не казвам, че съм най-добрият. Казвам просто, че съм различен. Различен спортист, различен човек и различен звяр. С различен мозък."

"Вероятно на някои хора би им харесало моята епоха да свърши, но това няма да се случи. Аз съм тук и ще продължавам да бъда тук. Резултатите и постиженията ми говорят сами по себе си", добавя португалската звезда.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички