Роналдо не зарадва феновете в Торино, Ювентус записа втора победа (ВИДЕО)


Роналдо не зарадва феновете в Торино, Ювентус записа втора победа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7907 0

Шампионът на Италия Ювентус записа втора поредна победа в Серия А. Играчите на Масимилиано Алегри спечелиха дербито на кръга с Лацио на своя "Ювентус Стейдиъм" с 2:0 и са с пълен актив от шест точки. "Орлите" пък са без нито една, след като загубиха на старта от Наполи на "Олимпико".

Миралем Пянич откри резултата след половин час игра. Той се възползва от не добре изчистена топка и отправи страховит удар от дъгата на наказателното поле. През втората част Марио Манджукич оформи крайния резултат, а секунди преди това голямата звезда на тима Кристиано Роналдо направи страховит пропуск, като не намери вратата от около метър.

През първите 10' Ювентус бе тимът, който владееше повече топката, но без реална опасност пред Стракоша. В 11' Пянич сгреши при изнасянето на топката и Лулич се възползва по най-добрия начин, като отправи удар в близкия ъгъл, но Шчезни се разтегна максимално и изби в корнер.

В 19' се стигна и до първото чисто голово положение за гостите. Кристиано Роналдо получи на точката за дузпата и елегантно пусна към бившия си съотборник в Реал Мадрид Сами Кедира, чийто удар обаче срещна страничната греда.

По-настойчивата игра на "старата госпожа" даде резултат в 30'. Манджукич опита да свали с глава, но кълбото бе изчистено. Топката обаче попадна на крака на Пянич, който с плътен удар по земя в долния ъгъл даде аванс на своя тим.

През втората част "орлите" започнаха по-настоятелно да гледат към вратата на шампионите. В 58' Луис Алберто отправи много коварен удар от границата на наказателното поле, но топката профуча край страничната греда.

20' преди края на срещата Роналдо получи две възможности да се разпише. Първо получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се и отправи мощен удар под гредата, който Стракоша изби в корнер. При последвалия ъглов удар, отново португалецът насочи топката към вратата, но стражът на гостите улови.

В 75' момчетата на Макс Алегри стигнаха до второ попадение. При центриране в малкото наказателно поле топката стигна до Роналдо. Той обаче по някакъв начин не успя да я вкара във вратата, като вместо това тя се удари в петата му и падна на крака на Манджукич. Хърватинът нямаше проблем и се разписа в опразнената врата - 2:0.

Състави:

Ювентус: Шчезни, Кансело, Киелини, Бонучи, Сандро, Пянич, Матюиди, Кедира, Бернардески, Манджукич, Роналдо

Лацио: Стракоса, Раду, Ачерби, Уолъс, Марушич, Пароло, Лейва, Милинкович-Савич, Лулич, Имобиле, Алберто

Преди мача

Отборът на Ювентус ще изиграе първия си домакински мач за сезон 2018/2019. Феновете отдавна изкупиха билетите за тази среща, а причината е ясна - новото бижу на отбора Кристиано Роналдо ще дебютира пред собствена публика.

В предишния кръг Юве трудно спечели в гостуването си на Киево с 3:2, като се наложи играчите на Масимилиано Алегри да правят обрат от 1:2. Тогава Кристиано направи няколко големи пропуска, но всички в Торино се надяват именно той да зарадва феновете на "Ювентус Стейдиъм".

Лацио от своя страна започна кампанията си с поражение. "Орлите" бяха надиграни с 2:1 от Наполи, като момчетата на Карло Анчелоти направиха пълен обрат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички