Невероятен старт на Серия А: Ювентус оцеля в слаб за Роналдо дебют


Невероятен старт на Серия А: Ювентус оцеля в слаб за Роналдо дебют
Снимка: Getty Images/Guliver

7167 0

Ювентус откри шампионата в Серия А с изстрадана победа над Киево с 3:2, след като губеше до 77' от своя скромен съперник на стадион "Марк Антонио Бентегоди".

Всичко започна отлично за "бианконерите", които рано-рано поведоха в резултата чрез Сами Кедира, но нападателите на отбора, начело с Кристиано Роналдо направиха куп пропуски. Така в края на първата част домакините изравниха чрез Степински.

В началото на второто полувреме домакините получиха шанс да изпълняват дузпа и Джакерини я материализира за 2:1. В 76' Бонучи успя да изравни, а в добавеното време Бернардески съумя да вкара за 2:3, носейки победата на шампионите.

Кристиано Роналдо направи пълен дебют, но не се запомни с нищо интересно на терена, като видимо все още не се е сработил напълно с новите си съотборници. Въпреки това той имаше няколко положения, от които така и не успя да се възползва.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' шампионите стигнаха до гол. При центриране от пряк свободен удар Киелини успя да свали топката към Сами Кедира, който с категоричен удар от 6 метра успя да прати коженото кълбо във вратата.

В 18' се появи и първа възможност за Кристиано Роналдо. Куадрадо навърза трима и успя да подаде на португалеца на границата на наказателното поле, той стреля веднага, но топката мина на сантиметри встрани от вратата.

Последваха куп пропуски на "старата госпожа", които бяха наказани в 38'. Джакерини центрира в наказателното поле, Бонучи изпусна Степински, който с глава реализира за 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус отново натисна своя съперник, но в 55' се стигна до дузпа в полза на домакините. Кансело наруши правилата в наказателното поле, а Джакерини беше точен от бялата точка - 2:1 в полза на "летящите магарета".

В 74' все пак се стигна до гол в полза на Ювентус след куп пропуски. При центриране от корнер Бонучи успя да изпревари двама играчи в жълто и засече топката във вратата - 2:2. Само 3 минути по-късно Роналдо стреля от пряк свободен удар,, но вратарят успя да отрази.

В 85' се стигна до пробив отляво на нападението на Ювентус, а топката беше насочена към Роналдо. Той се размина с топката и се сблъска с вратаря, а при добавката Манджукич успя да стреля с глава и да се разпише. Повторенията показаха, че Роналдо е играл с ръка преди топката да се насочи към хърватския нападател. Съдията прегледа ситуацията внимателно и отмени попадението - все още 2:2 и 5 минути продължение.

Вратарят беше сменен след сблъсъка с Кристиано Роналдо, а още в следващата атака Ювентус се разписа. Сандро нахлу по лявото крило в наказателното поле, подаде отлично за Бернардески и даде аванс на своите - 2:3.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

КИЕВО: Сорентино, Качиаторе, Томович, Росетини, Депаоли, Хатемай, Радованович, Ригони, Бирса, Джакерини, Степински

ЮВЕНТУС: Счесни, Сандро, Киелини, Бонучи, Кансело, Кедира, Пянич, Дибала, Куадрадо, Коста, Кристиано Роналдо

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

 

Юве стартира похода си към историческа осма поредна титла в италианското първенство. Амбициите на тима обаче далеч не приключват с това. С привличането на мегазвездата Кристиано Роналдо очакванията към "Старата госпожа" сега са много по-големи. Очаквано интересът към италианския футбол също се увеличи след идването на португалеца, а феновете на "бианконерите" очакват от него да помогне за трофея от Шампионска лига. 

Още вчера Масимилиано Алегри потвърди, че Роналдо ще е титуляр. Дебют като титуляр ще направи и неговият сънародник Жоао Кансело. Войсчех Щчесни, Алекс Сандро и Миралем Пянич също ще стартират мача. Аут заради контузии са Леонардо Спинацола и Матия Де Шилио. В състава се завърне и Ленорадо Бонучи, който преди година премина в Милан. Именно това и любопитното дали той, или Бенатия ще действа до капитана Джорджо Киелини в центъра на защитата.

Последният успех на Киево у дома датира от сезон 2009/10 – 1:0. От тогава двата отбора изиграха 16 мача помежду си, от които Юве спечели 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички