Роналдо е истински звяр на домашната сцена


Роналдо е истински звяр на домашната сцена
Снимка: Guliver/GettyImages

2101 0

Един от най-великите футболисти за всички времена Кристиано Роналдо е критикуван, че в Ювентус не успява да се представя на познатото ниво, най-вече в голово отношение. Бърза справка обаче показва, че всъщност той се представя повече от добре, но когато става въпрос за домакинските мачове.

За 28 срещи у дома той има 21 попадения (средно 0,75 гола на мач). За същия брой двубои като гост обаче CR7 има едва 12 гола (средно 0,42 гола на мач). Всичко това преди домакинството за "старата госпожа" срещу Атлетико Мадрид в Шампионска лига, което вероятно ще определи победителя в групата.

Срещу "дюшекчиите" португалецът е изключително успешен, вкарвайки им 25 гола в 34 срещи. Това е любимата "жертва" за Ронадло, който има и два спечелени финала в Шампионска лига срещу Диего Симеоне и компания (през 2014-та след продължения и през 2016-та след изпълнения на 11-метрови наказателни удари).

Като се изключи финалът на Купата на Испания, който Реал губи, португалецът бележи средно 0,81 гола на мач срещу Атлетико у дома - 13 попадения в 16 двубоя. Ефективността продължи и след като се махна от Реал - през миналия сезон той реализира хеттрик, за да обърне развоя на осминафинала между двата тима.

А защо Роналдо бе сравнен с аматьор от Маурицио Сари - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички