Рома спря лошата серия в голово шоу с Емполи


Рома спря лошата серия в голово шоу с Емполи
Снимка: Gulliver/GettyImages

1011 0

Рома наниза четири гола за едно полувреме при визитата си на Емполи в мач от 23-ия кръг от италианската Серия „А“, но тосканци върнаха напрежението на „Карло Кастелани“, вкарвайки два гола през второто полувреме за крайното 4:2 за „джалоросите“.

Срещата стартира много добре за столичани, които в рамките на 13 минути през първата част вкараха четири безответни гола на своя домакин. Тами Ейбрахам даде тон за успеха с 24-ата, а девет по-късно Джанлука Манчини удвои актива за Рома. Серджио Оливейра покачи актива за отбора, воден от Жозе Моуриньо, а в 37-ата Николо Дзаниоло реализира четвъртия гол за римляните.

Така те се прибраха на почивка в Тоскана с повече от комфортен аванс, което явно донякъде ги успокои, а Емполи се възползва от разсейването при гостите, за да може Андреа Пинамонти да се разпише в 55-ата, а Недим Найрами вкара втория гол за Емполи в 72-ата минута, за да оформи крайното 4:2.

Успехът направи така, че Рома сложи край на куцата си серия в италианското първенство, след като тимът наниза две поредни загуби в последните си мачове. Римляните задминаха Фиорентина и вече са шести с 38 точки, докато загубата остави Емполи на 12-ото място с 9 точки по-малко спрямо неделния им опонент. В следващия кръг Рома на Моуриньо посреща Дженоа, докато за Емполи предстои визита на Болоня.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички