Рома се спъна и във Верона


Рома се спъна и във Верона
Снимка: Getty images/Gulliver

1226 0

Рома продължи отчайващото си представяне през 2015 г., като този път направиха 1:1 като гост на верона в мач от 24 кръг на Серия А.

Франческо Тоти отбеляза своето попадение №240 в италианското първенство в 26-ата минута. То обаче не бе достатъчно за нещо повече от равен, след като 10 минути по-късно Янкович изравни.

Балансът на тима от началото на годината е едва 3 победи, при 6 равенства и една загуба. Те изостават вече на 9 точки от лидера Ювентус, като второто им място е застрашено от Наполи, които изостават на 5 точки, но са с мач по-малко.  

„Вълците” поеха инициативата от началото на мача и контролираха темпото. Защитата на Верона оаче удачно се справяше с опитите на римляните да превземат вратата им

Франческо Тоти откри резултата в 26-ата минута. Той получи топката на около 30 метра от вратата и с плътен удар в десния ъгъл изненада неприятно вратаря на домакините – 0:1.

Те продължиха да играят с настроение и подхождаха дори леко несериозно при завършващите удари.

След малко повече от половин час игра Верона взе инициативата и натисна гостите. Това даде резултат в 36-ата минута, когато при центриране от ъглов удар Янкович се извиси над противниковата защита, ударът му с глава се удари в крака на Кеита, което заблуди вратаря и топката влезна във вратата – 1:1.

Това посъбуди Рома, които се хвърлиха да си върнат преднината. Гостите продължиха да търсят вратата на Верона с далечни удари, дошли от изпълнения на преки свободни удари. При един от тях Ляич нацели горната греда в продължението на полувремето.

Второто полувреме започна с разменено предимство, като първата удобна възможност за промяна на резултата се отвори пред Верона. В 54-ата минута цялата защита на римляните, както и вратаря трябваше да се намесват, за да спасят вратата от серията удари, изпратени от играчите на противниците след разбъркване в наказателното поле.

Рома продължаваха да търсят гол с далечни удари, като в 60-ата минута изстрел на Наинголан затрудни максимално вратаря на домакините.  

Двубоят продължи с леко предимство на гостите, но те така и не съумяваха да застрашат сериозно вратаря на гостите.

След този мач Рома е на втора позиция с 48 точки.

Верона е на 15-то място с 25 точки.

Емполи пък победи Киево с 3:0 в мач от 24-ия кръг в италианското първенство.

Два гола за победителите вкара Масимо Макароне (46, 67), а едно попадение добави Даниеле Ругани (22).

Емполи остава на 14-о място във временното класиране с актив от 27 точки.

Киево е на 16-а позиция със спечелени 24.

Други резултати от 24-ия кръг на Серия А:

Милан - Чезена 2:0

Емполи - Киево 3:0

Верона - Рома 1:1

Лацио - Палермо 2:1

Парма - Удинезе отложен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички