Рома се издъни и срещу закъсалата Парма


Рома се издъни и срещу закъсалата Парма
Снимка: Getty images/Gulliver

1299 0

Рома не успя да надделее над закъсалия Парма като домакин в среща от 23-ия кръг на италианската Серия А, завършвайки 0:0.

Тимът бе изпратен с освирквания от бясната публика на "Олимпико" заради поредните изпуснати точки в борбата за титлата и то срещу аутсайдера в "калчото".

Домакините диктуваха играта почти през целия мач, но направиха куп пропуски пред вратата на "пармалатите", които могат да са щастливи от точката.

"Вълците" пък са на 6 точки от лидера Ювентус, който е с мач по-малко.

Парма първи успяха да достигнат до опасно положение. След корнер в 7-ата минута защитниците на Рома се засуетиха в собственото си наказателно поле, но пармалатите не съумяха да нанесат удар.

Постепенно домакините овладяха средата на терена и започнаха да притискат съперника си.

В 22-ата минута „вълците” пропуснаха да отбележат след самоотворжена намеса на Касани от гостите, които изби шут на Ляич от границата на малкия пеналт.

Домакините продължиха да пресират до края на полувремето, като минута преди края му, след центриране, Кеита отправи коварен удар с глава, но вратарят улови.

Рома изцяло диктуваше играта през второто полувреме, но така и не намираше път към вратата на гостите.

В 59-ата минута Жервиньо близо до откриване на резултата след страховит изстрел от границите на наказателното поле. Вратарят на Парма отново прояви блестящ рефлекс и парира удара.

Наинголан в 64-ата минута отправи опасен диагонален удар по земя от около 30 метра. Топката премина покрай куп от играчи, като в крайна сметка бе отклонена в корнер.

Отново той 5 минути по-късно бе близо до отбелязване, след като получи балонно центриране в малкото наказателно поле. Волето му обаче не бе добро и топката се заби от външната страна на мрежата.

В 82-ата минута след пробив от дясно, Верде пусна успореден пас по земя в малкото наказателно поле, но нямаше кой от Рома да вкара в опразнената врата.

Ашли Коул пък направи непростим пропуск в 85-ата минута. Той проби в наказателното поле, за да засече изсипан пас, но ударът му с глава облиза лявата греда.

Отново Коул в 89-ата минута, от приблизително същата позиция, засече ново изсипано центриране, но ударът му мина на педя над горната греда.

След този мач Рома е запази второто си място с 47 точки.

Парма пък е на дъното на таблицата с 10 пункта

Резултати от други мачове от кръга:

Милан - Емполи 1:1

Торино - Каляри 1:1

Удинезе - Лацио 0:1

Дженоа - Верона 5:2

Аталанта - Интер 1:4

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички