Рома счупи каръка в Сицилия


Рома счупи каръка в Сицилия
Снимка: Getty images/Gulliver

1504 0

Тимът на Рома се измъкна от черната си серия от 5 мача без победа (4 поредни равенства в първенството и отпадане със загуба от Купата на Италия).

В среща от 22-ия кръг на Серия „А”, като гости „вълците” успяха да надделеят с 1:2 над Каляри. Головете бяха дело на Ляич (38`) и Паредес (85`).

М`Поку отбеляза почетното попадение за домакините секунди преди края на мача.

Още в първата минута след пробив по лявото крило данил Авелар центрира в опит да намери свой съотборник и след нескопосан опит за изчистване на Турусидис Каляри можеше да поведе.

Постепенно Рома започна да търси вратата на противника, но атаките на римляните не успяваха да доведат до опасна стрелкова позиция.

„Вълците” бяха близо до откриване на резултата в 27-ата минута, когато Сайду Кеита събра трима защитника на домакините и пусна хитър пас на непокрития Даниеле Верде. Ударът му обаче мина на сантиметри от лявата греда.

Все пак Рома излезе напред в резултата в 38-ата минута . Даниеле Верде пусна прехвърящ пас над защитниците на Каляри за включилия се на скорост Адам Ляич. Той овладя топката и стреля, а ударът му мина покрай вратаря на домакините – 0:1.

Динамиката не се повиши през второто полувреме, а головите положения като цяло липсваха. Рома прие играта в своята половина, а Каляри се опитваше да изравни.

След 20 минути игра домакините се хвърлиха още по-яростно към вратата на "вълците".

В 66-ата минута Каляри бе близо до изравняване. Чоп получи хубав пас в ляво от вратата на гостите. Той стреля без подготовка, но Де Санктис успа да избие в корнер плътния удар.

7 минути по-късно Донса отправи опасен изстрел извън наказателното поле, който премина покрай десния страничен стълб на вратата на Рома.

В 77-ата минута отново Чоп получи топката в наказателното поле след грешка в защитата на гостите  и стана сам срещу вратаря. Успя да прехвърли Де Санктис, но топката прелетя и над вратата.

Рома реши всичко в 85-ата минута Даниеле Верде получи на скорост топка по левия фланг и почти от корнера центрира. Леандро Паредес я засече от границите на наказателното поле и с коварен удар уцели дясната греда на вратата на гостите преди кълбото да попадне в мрежата -0:2.

В последната минута на петминутното продължение М`Поку получи добър пас и върна един гол за домакините – 1:2.

След този мач Рома събира 46 точки и заема второто място, изоставайки на 7 точки от лидера Ювентус.

Наполи запазва третата си позиция с 42 точки, след като успя да победи Удинезе с 3:1.

Дрис Мертенс в 8-ата и Маноло Габиадини в 21-ата минута вкараха головете за Наполи.

Сирил Тереу в 27-ата минута вкара за Удинезе, за 1:2, а в 59-ата минута той си отбеляза автогол за крайното 3:1 за Наполи.

Резултати от други мачове в кръга:

 

Фиорентина – Аталанта 3:2

Сампдория – Сасуоло 1:1

Емполи – Чезена 2:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички