Рома се сбогува с надеждите за Шампионска лига след провал в Серия А


Рома се сбогува с надеждите за Шампионска лига след провал в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

911 0

Италианският гранд Рома допусна загуба от Удинезе с 0:2 като домакин в мач от 29-тия кръг на Серия А. Поражението на "вълците" на практика означава край на мечтите им за място в топ 4 и класиране за Шампионска лига през идния сезон.

Още в 12-ата минута Кевин Лазаня успя да изведе отбора си напред в резултата на "Олимпико". След половин час игра Диего Пероти от състава на Рома бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение срещу противников футболист.

Дванадесет минути преди изтичането на редовното време Удинезе се добра и до второ попадение чрез Илия Несторовски. По този начин Удинезе се изкачи до 14-та позиция в Серия А с 31 пункта - на шест точки над зоната на изпадащите. Рома от своя страна остава на пета позиция с 48 пункта - на цели 12 зад четвъртия Аталанта, който пък спечели мача си от кръга.

Аталанта се справи с отбора на Наполи, побеждавайки ги с 2:0 като домакин в по-ранния мач от деня. "Бергамаските" стигнаха до победата след силно начало на втората част, когато реализираха и двете си попадения в мача.

В 47-ата минута Марио Пашалич откри резултата за домакините, а само осем минути по-късно Робин Госенс удвои преднината на своя отбор. По този начин Аталанта увеличи актива си на 60 и затвърди мястото си в топ 4. Наполи пък остава на шеста позиция с 45 пункта и ще трябва да брани мястото си в евротурнирите до края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички